Öker’den İngiltere’deki sayım için çağrı: Herkes inanç kimliğine Alevi yazdırmalı-VİDEO

0
255

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu(AABK) Kurucu Başkanı Turgut Öker, Aleviler için bir dönüm noktası olacak İngiltere’deki nüfus sayımı için Alevilere çağrıda bulundu. Öker, “21 Mart’ta inanç hanesine Aleviliğin yazılması bundan sonraki süreçte İngiltere’de yaşayan Alevi canlar açısından önemli bir dönüm noktası olacaktır” dedi.

21 Mart tarihinde İngiltere’de gerçekleşecek nüfus sayımı ile yeni bir döneme giren Alevilerin-Aleviliğin Britanya’da tanınması, kamu tüzel kişiliğinin her alanda uygulanması, diğer inançlarla eşit haklara sahip olması Britanya Parlamentosu’nun gündemine girecek.

İngiltere nüfus sayımları öncesinde Alevilere çağrıda bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu(AABK) Kurucu Başkanı Turgut Öker, Alevilerin kimlik mücadelesinde önemli bir yeri olan bu sayımlarda inanç kısmına Alevi yazdırılmasının önemini vurguladı.

“ELDE ETTİĞİMİZ HAKLAR BİZE ALTIN TEPSİDE SUNULMUYOR” 

21 Mart’ta gerçekleşecek halk sayımında inanç hanesinde Aleviliğin yazılmasını çok anlamlı bulduğunu belirten Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Kurucu Başkanı Turgut Öker, şunları ifade etti:

“Bizim Avrupa örgütlenmemizde belli sembolik günler vardır. 90’lı yıllarda kapı kapı dolaşıp okullarda Alevi öğretisine yer verilsin kampanyası yürütmemiz nasıl 30 yıl içerisinde özellikle Almanya’da yaşayan Alevilere büyük kazanımlar sunduysa, bugün elde ettiğimiz birçok hakkın temelini oluşturduysa, ben inanıyorum ki 21 Mart’ta inanç hanesine Aleviliğin yazılması da bundan sonraki süreçte İngiltere’de yaşayan Alevi canlar açısından önemli bir dönüm noktası olacaktır. Dipsiz kuyudan çıkıyoruz, elde ettiğimiz haklar bizlere altın tepside sunulmuyor.”

“İNGİLTERE’DE YAŞAYAN ALEVİLER DUYARLI DAVRANACAKLARDIR”

“Aleviler olarak son yüzyılda inkâr edilmiş, yok edilmeye terk edilmiş kaderimizin var olma mücadelesi bu çabalarla gerçekleşiyor” diyen Öker, “Bu anlamda da İngiltere Alevi Federasyonu’nun bu kampanyasını son derece önemli buluyorum. Herkes 21 Mart’ta halk sayımında yer almalı, inanç kimliğine Alevi yazdırmalı. Yeniden şekillenen Avrupa’da var olmamız ancak bu tür halk sayımıyla, diğer önemli adımlarda mümkün. Bunu önemseyelim, etrafımızdaki insanların bu hakkı kullanması noktasında elimizden gelen çabayı gösterelim. İnanıyorum İngiltere’de yaşayan Aleviler bu noktada duyarlı davranacaklardır ve bu haklarını kullanacaklardır. Bu hak bize İngiltere’de bundan sonraki süreçte birçok önemli adım atmamızın da zeminini oluşturacaktır” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz