Ana Sayfa Teknoloji NASA’dan panoramik Mars fotoğrafı

NASA’dan panoramik Mars fotoğrafı

0
NASA’dan panoramik Mars fotoğrafı

Perseverance uzay robotu, geçen hafta iniş yaptığı alanda yüksek çözünürlüklü 140 fotoğraf çekti.  NASA tarafından oluşturulan panoramik görüntü, bu fotoğraflardan oluşuyor. Çöllük bir manzara dikkat çekiyor.

Panoramik fotoğraf, Jezero kraterini gösteriyor. Bilim insanları, bu kraterde bundan 3,5 milyar yıl önce bir ırmağın üzerine aktığı derin bir gölün olduğunu düşünüyor.

NASA’nın 20 Şubat’ta Dünya’ya geri gönderilen yarım düzine fotoğraftan 360 derecelik birleşik bir görüntüyü birleştirmesinden sonra geliyor. Kraterin 21 Şubat tarihli en son panoraması, gezici direğini (veya “kafasını”) 360 derece döndürdükten sonra oluşturuldu, bu da çift kameralı Mastcam-Z cihazının görüntüyü yakalamasına izin verdi. Yeni yayınlanan görüntü, Jezero Krateri’nin kenarını ve uzaktaki eski bir nehir deltasının uçurum yüzünü ortaya çıkaran 142 fotoğraftan bir araya getirildi.

Perseverance’ın kameraları, gezginin yakınındaki yönler için 3 ila 5 milimetre ve uzaktaki yamaçlarda 2 ila 3 metre kadar ince ayrıntılar gösteriyor.

Panoramik görüntü ilk başta belirsiz görünebilir:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz