Mersin Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz!

0
362

İstanbul Sözleşmesi’nin gece yarısı kararnamesiyle Türkiye’nin çekilmesine karşı, kadınlar sokağa çıkarak, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Mersin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin gece yarısı kararnamesiyle Türkiye’nin çekilmesine karşı sokağa çıktı. Kuşimato sokağında bir araya gelen yüzlerce kadın, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde Özgecan Arslan Barış Meydanına yürüdü.

Yürüyüşün ardından Tuğçe mutluay tarafından basın açıklaması okundu.

Tuğçe Mutluay tarafından okunan açıklamada, “2021 yılının ilk 79 gününde 77 kadın öldürüldü. Kadınlara ve LGBTİ+ lara yönelik şiddet bu kadar artmışken, her gün kadın cinayeti işlenirken erkek şiddetini engellemek için hazırlanan İstanbul Sözleşmesinin gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle feshedilmesini kabul etmiyoruz!” dedi.

“KAZANIMLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ!”

“Her kadının kendini güvensiz hissettiği bu ülkede, şiddetle etkin bir mücadelenin, daha etkili önlemlerin, koruma mekanizmalarının konuşulması gerekirken, İstanbul Sözleşmesinden çıkılması tarihi bir hatadır” diyen Mutluay, şunları ifade etti.

“İktidar eliyle yapılan çalışmalarda halkın sadece %17’sinin İstanbul Sözleşmesine karşı olduğu, karşı olanların da radikal dini gruplar olduğu ortaya çıkmıştır. Halkın %83’üne rağmen kadınları yaşatacak adımları içeren İstanbul sözleşmesini tartışmanın ya da reddetmenin kime hizmet ettiği açıktır. Yaşamlarımızı gericiliğe, yobazlığa, bağnazlığa teslim etmeyeceğiz, yaşam haklarımızı kararnamelerle ortadan kaldırmanıza izin vermeyeceğiz. Bugün burada İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi haykırmak, “Sözleşmeyi Uygula” demek ve yaşamlarımızı savunmak için yan yanayız. Kazanımlarımızdan vazgeçmiyoruz! AKP hükümetinin kadınlara karşı açtığı savaşta kaybeden biz kadınlar olmayacağız. Haklarımızdan, hayatlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Mutlaka kazanacağız!”

Diren KESER/MERSİN

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz