İstanbul KHK’lılar Platformu’ndan Gergerlioğlu’na destek

0
278

İstanbul KHK’lılar Platformu, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine “Gergerlioğlu’nun şahsında yargılanan demokrasi, barış ve insan hakları mücadelesidir” tepki gösterdi.

 

İstanbul KHK’lılar Platformu, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde yapılan basın açıklamasını platform adına Turan Ersoy okudu.

Ersoy, baskılara rağmen insan hakları için mücadele ve direniş hep davam etmiştir ve emeği sömürülen işçilerin, emekçilerin, Kürt, Türk, Alevi, Müslim, gayrimüslim, yaşam tarzını veya inancını özgürce yaşamak isteyenler, hayvan hakları ve doğa savunucularının talepleri bastırılamadığını belirterek, “bu ülkenin, insan hakları savunucularına uyguladığı anti demokratik muameleler onların hak arayışlarından asla vaz geçirememiş ve de onlara boyun eğdirememiştir” dedi.

Hiçbir baskıya boyun eğmeyenlerden birisinin Ömer Faruk Gergerlioğlu olduğunun altını çizen Ersoy, Gergerlioğlu ve Partisi HDP’nin, dünyadaki insan hakları alanındaki gelişmeler hiçe sayılarak susturulmaya çalışıldığını vurguladı.

“GERGERLİOĞLU’NUN YANINDAYIZ”

Gergerlioğlu, son yıllarda devlet eliyle yapılan tüm hak ihlallerini, Meclis kürsüsü dahil, bulunduğu her zeminde ifade ettiğini ve duyurduğu zulümlerle de siyasi iktidarı köşeye sıkıştırdığını söyleyen Ersoy, şunları dile getirdi:

“Bizler biliyoruz ki bu topraklarda tüm faşizan uygulamalara karşı susturulamayan, boyun eğmeyen, mücadele eden direnenler hep var olmuştur ve de var olmaya devam edecektir. Gergerlioğlu bu ülkede yaşanan haksızlıkları hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, eşitsizlik ve ayırımcılıkları gözler önünü sermiştir. Yaptıkları ve söyledikleri ile siyasi iktidarın yüzüne bir ayna tutmuş ve gerçek yüzlerini onlar dahil herkese göstermiştir. Siyasi iktidar ise ülkede yaşanan gerçekleri, hem ülke hem de dünya kamuoyundan gizlemek için onu hapse atarak, hem susturmak hem de siyasi rehine haline getirmek istemektedir. Gergerlioğlu’nun şahsında yargılanan demokrasi, barış ve insan hakları mücadelesidir. Bizler hem Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülme kararını tanımıyoruz hem de bedeli ne olursa olun emek barış demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Gergerlioğlu’nun demokrasi nöbetinde yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.”

PİRHA/İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz