HDP’li vekillerden dağ keçileri için nöbet tutanlara ziyaret

0
241

HDP’li vekiller Kemal Bülbül, Alican Önlü ve Dersim il örgütü temsilcileri, Tercan-Pülümür arasında bulunan  Mutu bölgesinde “Doğa için, dağ keçileri için Adalet” için avcılara ve katliama karşı koruma nöbeti tutanları ziyaret ettiler. 

Halkların Demokratik Partisi Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Dersim Milletvekili Alican Önlü ile bugün Dersim’de Tercan-Pülümür arasında bulunan Mutu bölgesinde “Doğa için, dağ keçileri için Adalet” için avcılara ve katliama karşı koruma nöbeti tutanları ziyaret ettiler.

Bülbül, Önlü ve Dersim İl örgütü temsilcileri,  “Doğa için, dağ keçileri için Adalet” talebini dile getirdiler.

DOĞAYA, DAĞ KEÇİLERİNE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Kemal Bülbül, şunları ifade etti:

“Uzunca bir süredir Dersim’de Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dağ keçilerinin avlanması için ihaleler yapılmakta, bulunduğumuz noktada Dersimli dostlar dağ keçilerini ve doğayı saldırıdan, katliamdan korumak için nöbet tutuyorlar. Buradan Dersim halkına Türkiye’ye bir çağrı yapıyoruz. Dağ keçileri doğanın bir parçasıdır. Dersim halkının inancında ve Alevi inancında dağ keçileri kutsaldır. Doğaya kimsenin dokunmaması lazım. Bununla ilgili yapılan ihaleler durdurulsun. Avcılık katliamdır, avcı katildir. Bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden defalarca çeşitli vesilelerle dile getirdik. Dağ keçisi avlanmasına, katliamına bir an önce son verilmeli, doğa kendi haline bırakılmalı, Türkiye’nin, Dersimlilerin doğasına, dağ keçilerine sahip çıkması için çağrıda bulunuyoruz.”

PİRHA/ DERSİM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz