HDP Bingöl İl Örgütü: Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir

0
300

HDP Bingöl İl Örgütü, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve partilerinin kapatılmasına yönelik yapılan başvuruya tepki göstererek, “Yapılan haksızlıklar, zulümler bizi demokrasi, barış, eşitlik, hak ve adalet mücadelesinden asla vazgeçirmeyecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve partilerinin kapatılmasına yönelik yapılan başvuruya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Parti binası önünde yapılan açıklamada “İrademe dokunma, Ömer Faruk Gergerlioğlu yalnız değildir” pankartı açıldı. HDP Milletvekili Erdal Aydemir, HDP Parti Meclis (PM) üyesi Murat Aydın, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Veli Saçılık’ın katıldığı açıklamaya yurttaşlar destek verdi.

“KAPATMA DAVASI HUKUK DIŞI”

Açıklamada konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, partilerine yönelik yapılan kapatma davasının hukuk dışı olduğunu söyledi. HDP’ye yönelik hukuksuzluğun uygulandığını belirten Aydemir, “2008 yılında AKP’nin kapatılmasına yönelik açılan ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a siyaset yasağı getirme temelinde açılan davayı bütün kamuoyu bilmektedir. Acı olan husus şudur. Geçmişte bu zulümlere maruz kalan bir siyasi geleneğin mevcut durumda bir zulüm makinasına dönemesi ve partimi kapatmaya çalışıyor. HDP Kürt halkının, Karadeniz’de çay üreticisi olan Rizelinin iradesidir, HDP Zonguldak’ta maden işçisinin ta kendisidir. Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, inançlı, samimi bir birey. Aynı zamanda bir doktor, KHK ile mağdur edilmiş. İnsan hakları savunucusu temelinde hak ve hakkaniyeti olan, adaletin gerçekleştirilmesi için mücadele ettiği için tavrını ortaya koydu. Yapılan haksızlıklar, zulümler bizi demokrasi, barış, eşitlik, hak ve adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

PİRHA/BİNGÖL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz