Gergerlioğlu’nun o anlarını anlattı: 1994’ten beter

0
282

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’ten zorla gözaltına alınmasına tanıklık eden HDP’li vekil Hüseyin Kaçmaz, yaşananların 1994’ten beter olduğunu belirterek, “Üstünü giymesine ve namaz kılmasına dahi müsaade edilmedi, sürükleyerek götürdüler” dedi.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te “Adalet Nöbeti” tutan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bu sabah zorla gözaltına alınmasına tanıklık eden HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, o anları anlattı. Kaçmaz, Gergerlioğlu’nun zor kullanılarak gözaltına alındığını kaydetti.

Kaçmaz, o anları şöyle anlattı: “Sadece abdest almasına izin verildi. Üstünü giymesine ve namaz kılmasına dahi müsaade edilmedi, sürükleyerek götürdüler. Yüzlerce polis gelmişti. Namaz kılmak istedi sadece ama buna izin vermediler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yalan yanlış beyanların olduğu bir tutanakla Gergerlioğlu’nu zor kullanarak tuvaletten çıkararak götürdüler.

1994’TEN BETER

Maalesef ki 1994’teki o Türkiye ve dünya kamuoyuna yansıyan çok kötü görüntülerin daha ağırı bugün yine Meclis’te yaşandı. Bana ve Filiz Kerestecioğlu vekilimize de müdahale edildi. Kolumdan çektiler, önümü kestiler, çelmeler takmaya çalıştılar. Görüntü almamız, bu durumu teşhir etmemiz engellenmek istedi. Engellemek için her şeyi yaptılar. HDP grubunu kapattılar, her odanın başına polis koydular, grup danışmanı arkadaşlarımızın dışarıya çıkmalarına dahi müsaade edilmiyor. Ömer hocamız neredeyse merdivenlerden düşecekti.

ZORLA POLİS ARACINA BİNDİRİLDİ 

Onlarca polis çekiştirip duruyordu. Dışarıda zorla polis aracına bindirip emniyete götürüldü. Bizlerde bu hukuksuzluğa, zulme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu faşist uygulamayı yapanları da kamuoyuna şikayet ediyoruz. Ömer hocamızla emniyete götürüldü, orada ifadesi alınacak. Biz de dayanışmak için emniyete gideceğiz.

(MA)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz