Fransa’dan Türkiye’ye Akdeniz’de gözdağı

0
249

Florence Parly, Senato’da yaptığı açıklamada Girit açıklarında “yeni bir kontr-terörizm tatbikatı” yürüttüklerini belirtti.

Parly, 17 Mart Cumartesi günü gerçekleşen tatbikatın “Akdeniz’in asla hukukun olmadığı bir sahaya dönüşmeyeceği mesajını göndermek amacıyla” yapıldığını kaydetti.

Türk devleti Avrupa Birliği’nin uyarılarını hiçe sayarak, son aylarda Doğu Akdeniz sularında bir çok kez gaz keşif faaliyetinde bulundu. Atina yönetimi, bu faaliyetleri kendi egemenliğine karşı yapılmış olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin illegal faaliyetleri her iki ülke arasında diplomatik krize neden oldu. Yunanistan’a Fransa destek veriyor.

‘GEMİYİ REHİN ALAN TERÖRİST TÜRKİYE Mİ?’

Fransız tatbikatında “teröristler tarafından rehin alınan ve burayı denizden saldırı üssü olarak kullanan bir ticari gemi” canlandırıldı.

Parly, “Sadece birkaç saat içerisinde deniz komandoları alana gönderildi, Rafale uçaklar ve Caracal helikopterler Fransa’daki üslerden 2 bin kilometre uzaktaki gemiye ulaşmak için gönderildi ve kurtarılmasına doğrudan dahil oldu” dedi. Savunma Bakanı, operasyona 450 askerin katıldığını belirtti.

Fransız Bakan, “Bu tatbikat ile bir mesaj taşıyoruz: Bu mesaj, Fransız ve Avrupa’nın uyanıklığı ile, Akdeniz’in asla bir kanunsuzluk alanı olmayacağıdır” dedi.

Florence Parly, “Fransa, müttefikleriyle birlikte Akdeniz havzasının güvenlik ve istikrarının korunmasına katılmaya kararlı. Fransa, müdahale araçlarını uzun bir mesafeye yansıtarak ve istisnai bilgi birikimini kullanarak, müttefikleri ile kendini savunma imkanına sahip olduğunu gösteriyor” vurgusunda bulundu.

Parly bu açıklamadan önce Türk devletinin son aylardaki “istikrarsızlaştırıcı” davranışlarına tepki göstererek, Ankara’nın “zorla ve oldubittiye getirerek kendisini dayattığını” ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz