Buz tutan suda 80 metre serbest dalış rekoru

0
252

Malçonov, mavi dalgıç kıyafetiyle bir grup gazeteci ve izleyicinin önünde buz üzerinde oyulmuş bir açıklıktan serbest dalış gerçekleştirdi.

Rus dalgıç 80 metre derinliğe inerek, yeni bir rekor kırdı.  Serbest dalış starı Malçonov’un çok sayıda rekoru ve 14 dünya şampiyonluğu unvanı var.

Yazılı bir açıklama yapan Aleksey Malçonov, “Benim için serbest dalış sadece bir iş veya hobi değil, ömür boyu sürecek bir iş ve bu muhteşem sporu olabildiğince çok insanla paylaşmak için bu yeni fırsata sahip olduğum için çok mutluyum” dedi.

ÇEVRESEL SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

Malçonov, “Bu yeni rekoru şu anda bulunduğumuz bu muhteşem yere ithaf etmek istiyorum. Baykal, benzersiz bir doğal fenomen ve gelecek nesiller için korunması önemli olan canlı bir organizmadır” diye ekledi.

Baykal’ın bir kısmının bulunduğu Irkutsk bölesi valisi İgor Kobzev, dalgıcın performansını selamlayarak, su sıcaklığının şu anda sadece 3 derece olduğuna dikkat çekti.

Kobzev, “Aleksey, çevresel sorunlara ve suyun saflığına dikkat çekiyor. Saygıyı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

34 yaşındaki Malçonov’un bu rekorunun da Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi bekleniyor.

Baykal bölgesi özellikle alg işgali, yoğun turizm ve her yıl çevresindeki orman yangınlarından dolayı zarar görüyor. Çevreciler, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bölgede ağaç kesimine onay vermesine tepki gösteriyorlar. Putin, göl yakınından geçecek olan demiryollarını geliştirmeyi planlıyor. Hükümet ayrıca bölgede sanayilerin de işlemesine onay vermeyi öngörüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz