‘Bütün baraj, HES ve maden projeleri durdurulsun’

0
233

“14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam için Barajlara Karşı Eylem Günü” dolayısıyla Dersimliler Dernekleri, İstanbul ve Bursa’da açıklama yapılarak, “Yargı kararlarının yanında bilimsel raporların, yöre halkının tepki ve mücadelesini hiçe sayarak, vadilerimiz, dağlarımız, yaşam alanlarımıza geri dönüşümsüz zararlar veren; şirketlerin kontrolüne verilmesini de kapsayan bütün Baraj, HES ve maden projeleri durdurulsun” çağrısında bulunuldu.

Dersim Dernekleri Federasyonu İstanbul Kadıköy’de, “14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam için Barajlara Karşı Eylem Günü” dolayısıyla eylem yaptı. Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleşen eylemde, DEDEF adına açıklamayı Ulaş Yeğin okudu.

Yeğin, Dersim coğrafyasının bu yağma ve talanın adreslerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de, yarın da yılmadan büyüterek devam ettireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Dost düşman bilsin ki; Dersim’de doğa kazanacak. Suyunu, yaşamını, yaşam alanlarını sermayeye teslim etmeyenler; vadisini, deresini, merasını, ormanını, toprağını, Doğasını, Emeğini koruyanlar, kapitalizme, emperyalizme karşı mücadele edenler olarak bir kez daha haykırıyoruz, talanınıza geçit vermeyeceğiz!” dedi. Açıklama müzik dinletisi ile sona erdi.

Bursa Dersimliler Derneği de, dernek binasında yaptığı açıklamada, Mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de, yarın da yılmadan büyüterek devam ettireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Dost düşman bilsin ki Dersim’de doğa kazanacak! Yargı kararlarının yanında bilimsel raporların, yöre halkının tepki ve mücadelesini hiçe sayarak, vadilerimiz, dağlarımız, yaşam alanlarımıza geri dönüşümsüz zararlar veren; şirketlerin kontrolüne verilmesini de kapsayan bütün Baraj, HES ve maden projeleri durdurulsun” çağrısında bulunuldu.

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz