Bu bir Rabia Naz vakası

0
290

Lise öğrencisi Burak Oğraş, Fettah Tamince’ye ait Rixos Hotel’de staj yaparken şüpheli şekilde öldü. Ulusal Kriminal Büro’ya göre olay cinayet. Anne ve baba, ‘Oğlumuz öldürüldü’ derken, dosya Rabia Naz vakasını hatırlatıyor

Türkiye ve bölge kentlerinde şüpheli çocuk ölümleri her geçen gün artarken, sadece 2019 yılında bin 462 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Bu çocuklardan biri de 16 yaşındaki Burak Oğraş. Tekirdağ’da yaşayan ve okul tarafından staj için Antalya’ya gönderilen lise öğrencisi Burak Oğraş, şüpheli şekilde 2011’de yaşamını yitirdi. Antalya’da AKP’ye yakınlığıyla bilinen Fettah Tamince’ye ait Rixos Lares Hotel’de staj yapan Oğraş, boş havuzda ölü bulunmuştu. Çocuklarının öldürüldüğünü söyleyen anne Halime Oğraş ve baba Murat Oğraş, dava dosyasının faili meçhul yapılmak istendiğini söylüyor. Olay, Giresun’da 2018 yılında şüpheli bir şekilde 11 yaşında hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın davasını hatırlatıyor. AKP’li siyasetçilerin adının karıştığı Rabia Naz olayı delillere rağmen karartılmıştı.

‘Çocuğum öldürüldü’

Gazetemize konuşan Oğraş’ın annesi Halime Oğraş, “Stajının bitimine 15 gün kala ölüm haberini aldık. Çocuğum darp edilmiş, sonra da aşağı atılmış. Oğlum öldürüldü, onlar intihar dese de elimizde raporlarımız var. Dava sürecinde hiçbir ilerleme olmadı. Otelin gücünden dolayı ilerlemiyor. Yaptığımız yazışmalara da yanıt alamıyoruz. Otel tarafından baskı yapılıyor. Olayın üstü örtülmek istendi ancak biz davanın peşini bırakmadık, bırakmayacağız” diyor.

Bir çocuk kolay büyümüyor

Suçluların cezalandırılmasını isteyen anne Oğraş, “Bize destek olunmasını istiyoruz. Evlat acısı yaşıyoruz zaten bir de adaletsizlikle uğraşıyoruz. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Ben 10 yıldır her gün üzülüyorum, ağlıyorum. Bu çocuklar kolay büyümüyor. Ben binbir emekle büyüttüm çocuğumu, okurken öldürdüler. Çocuğumun katilleri belli. 6 şüpheli var” diyerek çağrıda bulunuyor.

‘Sesimizi duysunlar’

Baba Murat Oğraş ise “Siyasilerin, muhalefet partilerinin sesimizin duyulması için bize destek olması gerekiyor. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu bakanlığın cevaplaması için soru önergesi verdi. Cevap verilmedi. En son Meclis’te kurulan çocuk ölümleri komisyonunda Burak’ın da dosyası incelenecekti. Fakat komisyonun çalışma süresi yetmedi. Bakılamadı. Bize bir tek HDP destek çıkıyor. 8 yıl önce Tekirdağ CHP Milletvekili Faik Öztrak’a dosyayı teslim ettim. Bana söz verdi. Ama hiçbir şey yapmadı” diyor.

Toplu bir cinayet!

Muhalefetin de Fettah Tamince ile ilişkileri olduğu iddiasında bulunan Oğraş, şöyle devam ediyor: “Mesela Fettah Tamince’nin avukatlarından biri Antalya CHP’li belediyenin genel sekreteri. Yani tıkanmış durumdayız. 2014’te savcı 6 şüpheliyi toplayıp, kriminal raporun üzerinde durduğu çelişkili ifadeleri sormadan, görgü tanığı beyanlarını sormadan bu kişilerle ilgili takipsizliği verdi. Sonra kendi verdiği takipsizliği kaldırmak için bakanlığa yazı yazdı. Ama bakanlık bu takipsizliği kaldırmadı. Aynı savcı da geçen yıl 5 Ağustos’ta baş şüphelilerden Fedayi Pusta’yı sorgulayıp katillerden biri budur tutuklansın dedi. Nöbetçi mahkemede bu katil şüphelisini adresi sabit diyerek adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Toplu bir cinayet. Sesimizi duyuramıyoruz. Benim oğlum ilk günden beri şüpheli ölüm diye kayıtlara geçti. Bunu Rixsos intihar gibi gösteremeye çalıştı fakat benim oğlumun dosyasındaki bütün evraklarda kasten öldürme yazıyor.”

Kriminal Büro cinayet dedi

Dosyayı Ulusal Kriminal Büro’ya gönderdiğini kaydeden Oğraş, “Ulusal Kriminal Büro 6 aylık çalışmadan sonra, 78 sayfalık raporun sonuç bölümünde oğlumun darp edilerek, biri veya birileri tarafından aşağıya atıldığını ve bina ile oğlumun cesedinin bulunduğu havuz arasındaki mesafenin 5.5 metre olmasının mantığa aykırı olduğunu belirtti. Savcı; olaydan 3 yıl sonra görgü tanığı, kriminal raporundaki çelişkili ifadeler, HTS kayıtlarındaki yalan beyanların hiçbirini sormadan, şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi. Aynı savcı yakın zamanda avukatıma ‘Takipsizlik kararının kaldırılması için yazı yaz, ben de olumlu görüş bildireceğim’ dedi” ifadelerini kullanıyor.

Polis otele müdür oldu

Oğraş, “Cinayet Büro Amiri bana her seferinde emniyet müdürüyle görüşmem için telkinde bulundu. Ama dönemin Emniyet Müdürü Ali Yılmaz benimle görüşmeyi her seferinde reddetti. 1 yıl sonra ise emekli olup Rixos Otel’de Yönetim Kurulu Direktörü oldu” diyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz