Akdeniz Belediyesi’nden DİSK’li kadın işçilere 8 Mart cezası-VİDEO

0
273

8 Mart’ta ‘feminist gece yürüyüşü’ne katılan Akdeniz Belediyesi çalışanı kadınlar sürgün edildi. Sürgüne tepki gösteren  DİSK Genel-İş Mersin Şubesi, işçilerin geri döndürülmesi çağrısında bulunurken, kadınlar ise hakarete uğradıklarını belirttiler. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir çok kentte kadınlar meydanları doldurup yürüyüşlerle taleplerini haykırdı.

İstanbul’da 8 Mart sonrası onlarca kadın gece baskınlarıyla gözaltına alınırken, Mersin’de de 8 Mart ‘feminist gece yürüyüşü’ne katılan Akdeniz Belediyesi çalışanı kadınlar sürgün edildi.

Konuya dair DİSK Genel-İş Mersin Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. HDP ve CHP’li meclis üyelerinin yanı sıra Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri destek verdi.

Şube Başkanı Kemal Göksoy tarafından yapılan açıklamada, AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın geldiği günden beri işçiyle uğraşmaktan, mobbı̇ng uygulamaktan geri durmadığı gibi haksız hukuksuz uygulamalarla kendisini yargı yerine koyarak, işçileri asılsız, mesnetsiz suçlamalarla işten çıkarmaya zorladığı yetmiyormuş gibi kayyum döneminde işten atılanları örgüt üyesi olarak suçlamayı da kendisine vazife edindiğini belirtti.

“İŞÇİYLE UĞRAŞAN İFLAH OLMAYACAKTIR” 

8 Mart etkinliklerine katılan kadın işçileri cezalandırırcasına mobbı̇ng uygulayarak temizlik işlerine gönderdiğini ifade eden Göksoy, “AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa GÜLTAK’ın kendisini yargı ve yasa yerine koyarak bu tür uygulamalardan derhal geri dönmeye ve eşitlikçi, demokratik bir şekilde ayrım yapmadan sürgüne gönderilen işçileri bir an evvel işyerlerine geri getirilmesinin hem iş hemde iç barışı açısında önemini vurgulayarak, işçiyle uğraşanın iflah olmayacağının altını çizerek sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Göksoy’da sonra söz alan kadın işçi ise Akdeniz Belediyesi yönetimi tarafından çağrılıp hakarete uğradığını söyleyerek, yaşananlara isyan etti.

Diren KESER/MERSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz