ABF İnanç Kurulu Başkanı Kılavuz: Parti kapatmakla demokrasi elde edilmez

0
322

Milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve hemen ardından HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili konuşan ABF İnanç Kurulu Başkanı Pir Hasan Kılavuz, günümüzde parti kapatmakla, milletvekilliklerini düşürmekle, cezaevine koymakla çözüm sağlanamayacağını söyledi. Kılavuz, “Kürtler, aydınlar, demokratlar, ilericiler, aklı selim olanlar tavır koyacaklardır ve bu ülkede insanların beraberce, kardeşçe, barış içinde yaşadığı günleri oluşturacaklardır” dedi. 

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu Başkanı Pir Hasan Kılavuz, sosyal medya hesabından bir haberi paylaştığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve bu nedenle milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve hemen ardından HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili PİRHA’ya konuştu.

Kılavuz, 1950’den sonra geçilen çok partili sistemle birlikte bir çok siyasi partinin kapatıldığını belirterek, “Parti kapatmalar demokrasinin, barışın, insan haklarının gelişmesine katkıda bulunmadı tam tersi geriye gidildi. Günümüzde de mecliste 3 büyük parti olan bir partiyi kapatmak, milletvekilliklerini düşürerek cezalandırmak, onun şahsında bir halkı ve o partiye o veren milyonları cezalandırmaktır” dedi.

Parti kapatmayla, milletvekillikleri düşürmeyle demokrasinin gelmeyeceğinin altını çizen Kılavuz, “Bizler bu ülkede yaşayanların mutlu, huzurlu, kardeşçe ve barış içerisinde yaşamalarını istiyoruz ve çabamız bu yöndedir” diye konuştu.

“GÜNÜMÜZDE PARTİ KAPATMAKLA, MİLLETVEKİLLİKLERİNİ DÜŞÜRMEKLE ÇÖZÜM OLMAZ”

Kılavuz, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaşananlar gösteriyor HDP’yi kapatmak isteyenler, milletvekilliklerini düşürenler, söze tahammül göstermeyenler, rüzgar ekip fırtına biçecekler. Bu geçmişte de böyle oldu. 49’lar olarak bilinen Kürt aydınlarını içeri alırken, binden fazlasını da fişlediler. Günümüzde de parti kapatmakla, milletvekilliklerini düşürmekle, cezaevine koymakla çözüm olmaz. Bu politikalar bir dip dalgayı getirir. Bunlar unutulmaz ve bu politikalara tepki kar topu gibi büyür. Aklı selim olanlar ve biz kurum temsilcileri de bunun bir haksızlık olduğunu söylüyoruz. Zulüm edenler, saraylarında saltanatlarını sonuna kadar sürmemişlerdir. Ülkemizde de bu uygulamaların altına imza atanlar, bu zulmü reva görenler illa ki cezasını çekecektir.”

“BU POLİTİKALAR ÜLKEMİZE FAYDA GETİRMEZ”

Görsel ve yazılı basında gerginliği körükleyenler ne zaman konuşmuş ve yazmışlarsa, ülkede ekonominin kötüleştiğini ve kargaşanın olduğunu vurgulayan Kılavuz, “Bunlar bu ülkeye fayda getirmezler. İnanıyorum ki Kürtler, aydınlar, demokratlar, ilericiler, aklı selim olanlar tavır koyacaklardır ve bu ülkede insanların beraberce, kardeşçe, barış içinde yaşadığı günleri oluşturacaklardır” diye belirtti.

Diren KESER/MERSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz