DAD’tan Newroz mesajı: Günümüz Dehakları halklarımızı kurban etmek istiyor

0
277

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Newroz Bayramı’nı kutlayarak, “Newroz, Toprak Ana’nın direncidir. Hakk Yol Alevilerin inançları tanınmıyor, iletişim kanallarını kapatılıyor, halkların iradesi derdest ediliyor, yaşam hakları kısıtlanıyor, doğa yok ediliyor ve rızkını alın teri ile kazananların ekmeğine göz dikiliyor. İktidar hırsının omuzlarına çıkardığı yılanlara, halklarımızı kurban etmek isteyen geçmişin Dehakları yeniden cisimleşmiştir” dedi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi Newroz Bayramı’nı kutladı.

“Alevilerin inançları tanınmıyor, iletişim kanallarını kapatılıyor, halkların iradesi derdest ediliyor, yaşam hakları kısıtlanıyor, doğa yok ediliyor ve rızkını alın teri ile kazananların ekmeğine göz dikiliyor” denilen açıklamada, halkları kurban etmek isteyen geçmişin Dehaklarının yeniden cisimleştiği vurgulandı.

Açıklamada, Alevilerin inançlarının tanınmadığına, iletişim kanallarının kapatıldığına, yaşam haklarının kısıtlandığına ve doğanın yok edildiğine dikkat çekildi.

“DÜSTUR, HAKK OLANA SERDAR, NEHAK OLANA ZÜLFİKAR OLMAKTIR”

Newroz’a ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Reya Heq, Raa Heqi, Hakk Yol Aleviler Khal Gağan ile başlayan ibadet ve bayram dönemlerimiz,  Xızır orucu, Heftemala Qic, Heftemala Mezin, Çarşamba Reş ve Newroz ile şahlanır cümle can. İnancımızda Newroz cümle varlığın uyandığı ve birbirine niyaz olduğu zamandır. Çar Anasır birbirine Niyaz olur, dört mevsim birbirine niyaz olur, mürşidi makam bahara geçer, har toprağa geçer, Xızır da Çark-ı Pervaz olduğumuz cemler, cemreye yol olur. Hakk Deryasında can Xızır aşkıyla Didar’dır. Düstur, hakk olana serdar, Nehak Olana Zülfikar olmaktır. Dehak’ın yılanları zihinlerimizi yemektedir. Kawa zihnin direncidir. Newroz, Toprak Ana’nın direncidir. Bugün karanlık zamanlardan geçiyoruz. Hakk Yol Alevilerin inançları tanınmıyor, İletişim kanallarını kapatılıyor, halkların iradesi derdest ediliyor, yaşam hakları kısıtlanıyor, doğa yok ediliyor ve rızkını alın teri ile kazananların ekmeğine göz dikiliyor. Bir karanlık savaş arenasında yönünü kaybetmiş, iktidar hırsının omuzlarına çıkardığı yılanlara, halklarımızı kurban etmek isteyen geçmişin dehakları yeniden cisimleşmiştir.”

“HALKLARLA BİRLİK OLMA DÜSTURUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“Nehak devran sürerken halkların ve inançların bayramı Newroz’da “ Bir Olmak, İri Olmak, Diri Olmak” – “Kom Bin, Can Bin, Cat Kin” diyerek ortak yaşam umutlarımızı şahlandıralım diyoruz. Masum-u Pakların umut ve barış içerisinde yaşaması boynumuzun borcudur

“Hakikat Yol sürer, Yol ikrarlı birlik yoludur, yol zulme karşı birlik olma yoludur, yol evlatları bilginin ve şifanın timsali olan Mar(Yılan)’ın iktidar için kullanıldığında dönüp onu kötüye kullananı yediğini bilir, bilir Şahmaran’ın şifa bilgisini. Kötüye yorulduğunda ise nasıl zehre dönüştüğünü de. Bugün kötülük ekenlere hatırlatmak isteriz, bu zulüm en çok onu besleyeni yer. Biz Hakk Yol evlatları tarihimizden gelen irade ve kararlığımızla zulüm karşısında Halklarla birlik olma düsturumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Şahmaran’ın ölümsüz bilgisi olan birlikte rızalı yaşamı savunacağız. Zalim Dehhak’a karşı Kawa’nın emekten, adaletten, birlikten yana direniş gömleğini her yüzyılda giydik, hakikat sırrını vicdanlarımızda, cenk zırhlarına dönüştürdük. Şahı Merdan’ın kelamı ile “Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.” Haktan yana asla geri durmayacağımız Yola beden vermiş Evliyalarımızın, Pirlerimizin, Erenlerimizin ikrarı ile demini sürmektedir.”

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz