Dimitris Koufodinas açlık grevi eylemini sonlandırdı

0
308

Cezaevlerindeki şartların düzeltilmesi için 66 gündür açlık grevinde olan 17 Kasım Devrimci Örgütü liderlerinden Dimitris Koufontinas, eylemine son verdi.

Cezaevlerindeki şartların düzeltilmesi ve ailesini görebileceği Atina’daki Korydallos Cezaevine sevk edilmek için 66 gündür açlık grevinde olan 17 Kasım Devrimci Örgütü liderlerinden Dimitris Koufontinas, Lamia Hastanesi yoğun bakım odasında telefon aracılığıyla yaptığı bir açıklamayla açlık grevine son verdiğini duyurdu.

‘HALK YARGILIYOR’

Son dönemde ülke genelinde hapishane şartlarının protesto edildiği kitlesel eylemlere değinen Koufontinas, “Şu an Yunanistan’da sürmekte olan eylemler, benim açlık grevine başlama sebebime göre çok daha önemli. Sokaktaki herkese en içten dayanışma duygularımı ifade etmek isterim. Orada sizinleyim. Hükümet yasaların ve anayasanın aşağılanması, yerle bir edilmesi konusunda ne kadar pervasız olduğunu bir kez daha gösterdi. Sokaklardaki eylemler de onların halk tarafından yargılanmasıdır” diye belirtti.

‘UMUT VAR’

Kendisiyle dayanışma amacıyla sokaklara çıkanlara teşekkür eden Koufontinas, “Tüm ilerici dostlara destekleri için teşekkür ederim. Bu dayanışma sadece açlık grevindeki bir kişiyle dayanışma değildir, insanlıktan çıkmış bir hükümete karşı mücadele ile dayanışmadır. Bu dayanışma bizlere bu pervasızlığa, şiddete ve otoriterliğe karşı direnişin var olduğunu, hala umut olduğunu göstermiştir” ifadelerinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Devrimci Örgütü liderlerinden Dimitris Koufontinas, Atina’daki Korydallos Cezaevi şartlarının düzeltilmesi için açlık grevine başladı. Eyleminin 53’üncü gününde sağlık durumu kötüye gitmesiyle halk Koufontinas’a destek amaçlı sokaklara döküldü. Eylemler yaklaşık iki haftadır aralıksız ve kitlesel bir şekilde sürdü.

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz