Vergi cenneti: AB Türkiye’ye hazirana kadar süre verdi

0
243

Avrupa Birliği, Türkiye’nin taahhütlerine uyması için vergi cenneti listesine alma kararını Ekim ayına erteledi.

AFP’nin birçok diplomata dayandırdığı haberine göre, Türkiye’nin haziran ayına kadar bu konudaki taahhütlerine uyması gerekecek.

Türk devleti, vergi bilgisini otomatik olarak paylaşma konusunda uluslararası normlara uygun hareket etmemekle suçlanıyor.

Bundan bir yıl önce AB Ankara’dan 2020 yılının sonuna kadar kurallara uymasını istemişti.

Ancak Türkiye bu süreye uymadı ve AB’deki milyonlarca vatandaşının vergi adreslerini belirlemek için sıkı çalışma yürütmekte olduğunu iddia etti.

Avusturya, Kıbrıs, Fransa, Yunanistan ve Danimarka’dan oluşan beş ülke işbirliği yapılması ve asgari sıkı koşullar dayatarak, son bir süre için net tarihler belirlenmesini istedi.

MERKEL, ERDOĞAN’I SAVUNMAYA DEVAM EDİYOR

Almanya etrafındaki başka bir grup ise mevcut durumda vergi cenneti listesine Türkiye’nin alınmasını reddederek, daha yumuşak bir dil dayatıyor.

Salı günü Avrupa Birliği Maliye Banları toplantısında bir uzlaşı kabul edildi. Buna göre haziran ayına kadar, AB’nin altı ülkesi ile otomatik bilgi paylaşımı hayata geçirilmezse yaptırım uygulanacak.

Ayrıca 1 Eylül’de Türkiye’nin tüm üye devletlere 2019 yılına ait bilgileri sunması gerekecek.

Buna uyulmazsa Ekim ayında güncellenecek olan vergi cenneti listesine Türkiye eklenebilecek. Liste yılda bir güncelleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz