Üretici satamadığı patatesi hayvan yemi olarak kullandı!

0
254

Marketlerde kilosu 3 liraya kadar satılan patates, üretim merkezi olan Niğde’de maliyetinin altında dahi alıcı bulmadı. Üreticiler de çareyi patatesi hayvan yemi olarak kullanmakta gördü.

Hayvan yemlerine gelen zamlar Niğdeli üreticileri çaresiz bıraktı. Patatesin üretim merkezi olarak bilinen Niğde’de çiftçiler, satamadıkları patatesi büyükbaş hayvanlara yedirdi.

Niğde’deki depolarda 500 bin tona yakın patates çürümeye yüz tuttu. Kilosunu 1 liraya mal edip ürününü 60 kuruşa satamayan üretici, hayvan yemine gelen zamları da göz özünde bulundurarak, patatesi hayvan yemi olarak kullanmaya başladı.

“BÜYÜKŞEHİRLERDE 3 LİRA, DEPODA 60 KURURUŞA ALAN YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de çiftçilerle bir araya geldi. “Tarım Kredi Kooperatifleri, depolardaki patatesleri alarak hem hayvan yemi olmaktan kurtarsın, hem de fukaranın tüketeceği gıda maddesi haline dönüştürsün” diyen Gürer, depodaki ürünlerin 1-2 aya çürüyeceğini ve hayvan yemi olarak da kullanılamayacağına dikkat çekti.

Ömer Fethi Gürer, büyükşehirlerdeki marketlerde 3 liradan satılan patatesin, Niğde’de tüccara 60 kuruşa bile satılamadığına değinerek “İktidar patates üreticisinin sorunlarına kulak tıkıyor. Aylar önce yetkilileri uyardık. En azından maliyetini karşılayacak bir fiyatla bu ürün TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla alınıp, yine uygun fiyatlarda tüketiciye sunulabilir” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz