Suriye’de İsrail saldırısı: 6 ölü

0
230

Füze saldırısı bu Pazartesi sabahı erken saatlerde gerçekleşti. Gözlemevi, önemli sayıda füzenin hedefine ulaşmadan Suriye hava savunma sistemi tarafından önlendiğini ancak maddi zarara yol açtığını belirtti.

İnsan Hakları Gözlemevi, “Suriyeli olmayan 6 milis öldü” dedi. Şam yakınında düzenlenen bu saldırıda hedef alınan bazı depolarda füzelerin yer aldığı bilgisi verildi.

Şam hükümetine bağlı haber ajansı Sana, askeri kaynaklara dayanarak, İsrail’in işgal altındaki Golan ile Celile’den füze atışları yaptığını yazdı.

İsrail ordusu tarafından geçen yılın sonunda yayınlanan yıllık rapora göre 2020 yılında Suriye’de 50 dolayında noktaya saldırı düzenlendi.

Suriye iç savaşının başladığı 2011’den bu yana İsrail tarafından yüzlerce hava saldırısı gerçekleşti. Bu saldırılarda hükümet güçleri, İran ile ittifak halindeki gruplar ve Lübnan Hizbullahı hedef alındı.

İsrail, Ocak ortasında Dêrazor’da rejimi yanlısı güçler ve askerleri hedef alan bir saldırı düzenlemiş, en az 57 asker ve milis üyesi ölmüştü. Bu İsrail’in Suriye’de düzenlediği en ölümcül saldırı olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz