Polis, emniyette çalışan sivil memura tecavüz etti

0
294

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube’de görevli Enes T. adlı polisin, emniyette çalışan sivil memur G.A.Ü.’ye cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı

Edinilen bilgilere göre, polis Enes T., 26 Ocak’ta “kahve içmek” bahanesiyle G.A.Ü.’nün odasına gittikten sonra tecavüz etti. G.A.Ü., bir gün sonra tecavüze uğradığını bırakıldıklarını bağlı olduğu birimin müdürüne anlattı. Bunun üzerine bir polis eşliğinde hastaneye götürülen G.A.Ü., 28 Ocak’ta İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vererek, Enes T. hakkında şikayetçi oldu.

G.A.Ü.’nün şikayeti üzerine polis Enes T.’nin “cinsel saldırı” şüphesiyle ifadesi alındı. Enes T., ifadesinde G.A.Ü.’nün odasına gittiğini kabul ederek, “rıza dahilinde ilişki geliştiğini” iddia etti. G.A.Ü. ile daha önce tanışıklığının bulunduğunu kaydeden Enes T., tecavüzü reddetti.

Olay yeri inceleme yapıldı

Şikayetin yapıldığı gün olay yerinde inceleme yapıldı, Hakkari Devlet Hastanesi’den tecavüze ilişkin rapor için yazı gönderildi.

Olayın emniyete yansıması üzerine Enes T.’nin babası, G.A.Ü.’nün babası ile irtibata geçerek 8 Şubat’ta Ankara’dan Hakkari’ye geldi. Sonrasında G.A.Ü. ile Enes T.’nin evlendirilmesine karar verildi.  Evlilik kararının ardından Enes T.’nin babası yeniden Ankara’ya dönerken, 11 Şubat tarihi için nikah randevusu alındı. Ayrıca G.A.Ü., emniyete yaptığı şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe verdi. Şikayetin geri çekilmesi sonrası ise Enes T., evlilik kararından vazgeçti.

Fail izinde

“Emniyetin üzerini kapatacağını biliyordum, o yüzden bağırmadım” diyen G.A.Ü., hakkında herhangi bir işlem yapılmayan Enes T.’nin Ankara’da izinde  olduğunu kaydetti. Çok zor günler geçirdiğini söyleyen G.A.Ü., yaşadıkları nedeniyle iki kez intihara kalkıştığını ve kendisine engel olunduğunu belirtti.

Kızının “Cumhuriyet ve polis teşkilatının üniformasını taşıyan bir polis” tarafından tecavüze uğradığını vurgulayan Yusuf Ü., “Polisten davacıyım, babasından da davacıyım. Hakkımızı araştırsınlar. Benim ciğerim yandı başkalarının ciğeri yanmasın” diye seslendi. Yusuf Ü., hükümet yetkililerine de “devreye girin” çağrısı yaptı.

HAKKARİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz