Pınar Gültekin davasında tahliye kararına itiraz

0
262

Pınar Gültekin’i öldürmekten yargılanan tutuklu Cemal Metin A. ile ona yardım eden kardeşi Mertcan A. 16 Şubat 2021’de Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Duruşmada Mertcan A.’ya tahliye kararı çıktı. Savcılık ise Mertcan A. hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

Muğla’da Pınar Gültekin’i öldürmekten yargılanan Cemal Metin A. ile ona yardım eden kardeşi Mertcan A. tutuklu yargılandıkları davanın önceki gün görülen duruşmasında Mertcan A.’ya tahliye kararı çıktı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Mertcan A. hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti. Başsavcılığın itiraz gerekçesinde “Tüm delillerin tamamen toplanmamış olması ve sanığın kaçma şüphesinin bulunması” belirtilirken itirazda şu ifadelere de yer verildi:

“Tahliye edilen Mertcan Avcı’nın tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmek suçundan yargılanan abisi Cemal Metin Avcı ile aynı dosya kapsamında yargılanması, yine sanık Mertcan Avcı’nın eyleminin abisinin eylemleri ile bağlantılı olması, bu nedenle yapılan yargılama kapsamında tüm delillerin tamamen toplanmamış olması dikkate alındığında, tahliye edilen Mert Avcı’nın delilleri karartma ve kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartılması talep olunur.”

Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezzan Epözdemir de Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtirazda Mertcan Avcı’nın jandarmadaki ve mahkemedeki çelişkili ifadelerine dikkat çekilirken, HTS kayıtları, tanık beyanları ve sanığın çelişkili beyanları dikkate alındığında, sanığın olay günü ve saatlerinde suç mahallinde bulunduğu iddialarına işaret edildi.

NE OLMUŞTU?

Muğla’nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi’nde yaşayan Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü evinden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’in bulunması için ailesi tarafından Akyaka Karakol Komutanlığına kayıp ihbarında bulunuldu.

Gözaltında Cemal Metin A., ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce suçunu itiraf etti. A., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince “canavarca hisle insan öldürmek” suçundan tutuklandı.

A.’ya cinayet yerinde, gece yarısı keşif yaptırıldı. Şüphelinin bütün anlatımları kameraya kaydedildi. Kayıtlar soruşturma dosyasına girdi.

Kardeşler hakkında açılan davada, Cemal Metin Avcı’nın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Mertcan Avcı’nın da “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz