Malcolm X cinayetine ilişkin yeni belgeler çıktı

0
249

NBC News tarafından yayınlanan habere göre New York polisi ve FBI’yı zan altında bırakan yeni kanıtlar ortaya çıktı.

Haberde, “Bu davada üç erkek suçlu bulundu ama Ray Wood isimli gizli bir polisin bir kuzeni cumartesi günü yeni kanıtlar sundu” denildi.

Bu el yazımı mektupta, bugün hayatta olmayan polis memuru güvenlik güçlerini cinayetle suç ortaklığı yapmakla suçluyor.

Öldükten sonra tanıklığının kamuoyuna açıklanmasını isteyen Ray Wood, FBI ve New York polisinin de dosyadaki bazı yönleri gizliği tuttuğunu belirtiyor.

Wood mektubunda görevinin New York City’de sivil halk örgütlerine sızmak, suç faaliyetlerine ilişkin kanıt bulmak olduğunu anlatıyor. Wood, “Sorumlularımın yönlendirmesi altında benden yurttaş haklarını savunma gruplarının yöneticileri ve üyelerini kriminal eylemlerde bulunmaya cesaretlendirmem istendi” diyor. Wood aynı mektupta bu eylemlerinin baskı altında ve misilleme endişesiyle gerçekleştiğini ifade ediyor.

Kuzeyinden bu bilgileri ölümüne kadar saklamasını isteyen eski polis memuru yakalandığı kanser hastalığından dolayı Kasım 2020’de öldü.

Kuzeni Reggie Wood, “10 yıldır hükümetin bildiklerimi öğrenmesi durumunda aileme ve bana ne yapabileceklerinden korkarak bu itirafı taşıyorum” dedi.

Mektup, Malcolm X’in öldürüldüğü 21 Şubat 1965’in 55’inci yıldönümünden bir gün önce kamuoyuna açıklandı.

Malcolm X’in üç kızı Qubiliah, Ilyasah ve Gamilah Shabazz da Wood’un sunduğu yeni kanıtlar ışığında davanın yeniden açılmasını istedi.

Manhattan savcısı Cyrus Vance, soruşturmanın yeniden açılıp açılmayacağını belirlemek için ekiplerinden dosyayı incelemesini istedi.  

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz