IŞİD’in ‘mali işler sorumlusu’ yıllar sonra tekrar ortaya çıktı!

0
225

Türkiye, IŞİD’in ‘mali işler sorumlusunu’ 2017 yılında Hatay’da yakaladığını duyurmuştu. Bugün Mersin’de IŞİD’in ‘mali işler sorumlusu’nun tekrar yakalandığı duyuruldu

Tolga Balcı

Türkiye 2017 yılının Aralık ayında IŞİD’in Rakka’daki mali işlerinden sorumlu olduğu kişiyi Hatay’da yakaladığını duyurmuştu. Yıllar sonra IŞİD’in ‘mali işler sorumlusu’ Mersin’de tekrar yakalandığı duyuruldu.

Henüz ismi açıklanmayan bu kişiyi emniyet “Suriye’nin Rakka bölgesinde IŞİD içerisinde mali işlerden sorumlu silahlı örgüt üyesi olarak faaliyet yürüten örgüt mensubu” olarak duyurdu.

Ayrıca şüphelinin, sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

2017’de yakalanan kim?

Türkiye Aralık 2017’de Hatay’ın İskenderun ilçesinde, IŞİD’in Rakka Bölgesi’nde mali işler sorumlusu olduğu söylenen Mohanad Alsanad’ın yakalandığını duyurmuştu.

O dönem sorguya alınan şüphelinin Reyhanlı ilçesinden sınırı yasa dışı yollarla geçerek Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenmişti. Sorgusunda Alsanad, “Rakka’da araçlardan sorumlu Abu Ummar isimli kişinin yanında çalışıyordum. Örgüt adına toplanan paralar bana gelirdi. Para getiren kişilere ödeme yapardım. Genel sorumlumuz ise Ebu Mecit isimli kişiydi” ifadelerini kullanmıştı.

Emniyetin o dönem yaptığı açıklamaya göre şüpheli, IŞİD’in Rakka kentindeki mali işlerinden sorumluydu. Alsanad sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Bugün Mersin’de yakalanan kişi de Alsanad ile aynı gerekçelerle yakalandı. Bu durum akıllara IŞİD’in gerçekten ‘mali işler sorumlusu’nun kim olduğu sorusunu getirdi.  Mersin’de yakalanan kişi ‘Ebu Mecit’ mi henüz bilinmiyor.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz