Herkes İçin Adalet: Bu topraklara özgürlük gelecek!

0
283
                        <b>HDP’nin başlattığı ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası sürüyor. Kampanya kapsamında HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve Dersim Milletvekili Alican Önlü esnaf ziyaretinde bulundu</b>

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında Munzur Gözeleri’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama öncesi HDP’liler Ovacık Belediyesi ve esnaf ziyaretinde bulundu. Yapılan ziyaret ve açıklamaya HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, parti il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül şehir dışında olduğu için HDP’lileri Belediye Başkanvekili Ziya Gür, karşıladı. Yapılan esnaf ziyaretlerinde ise HDP’liler ilgi ile karşılandı. Ziyaret ettikleri esnaflarla sohbet eden HDP’liler esnafın sorunlarını dinledi. HDP’liler, bir süre önce peyzaj çalışması başlatılan Munzur Gözeleri’nde incelemelerde bulunan HDP’liler, incelemenin ardından Munzur Gözeleri’nde yapılan tahribata ilişkin basın açıklaması yaptı.

İnanca saygı

Açıklamada ilk olarak konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, yolsuzluk yapıldığı tespit edilmesinden sonra ihalenin durdurulduğunu söyledi. Doğa düşmanlığından vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Önlü,” İhaleyi durdurma değil, Havde Derweş’in bu inancına, kimliğine, doğasına bu düşmanlıktan vazgeçilmelidir. İhalenin iptali değil, bu zihniyet iptal edilmelidir. İhalenin yeniden yapılacağı söyleniyor. Bu zihniyet, doğaya, kimliğe, inanca saygı duymalıdır. Burada yapılan sadece bir çevre düzenlemesi değil, aynı zamanda bu halkın dilini, inancını, kültürünü yeniden düzenleyip asimile etmek istiyorlar. AKP İl Başkanı gibi çalışan sözde vali yıllarca halkın dilini, kültürüne ve inanç yerine saygısızlık yaptı. Bu maviye zihniyeti halkın gerçekliğini, tarihini artık kabul etmelidir, saygı duymalıdır. O yüzden biz buranın ve bütün ziyaret yerlerimiz, inanç mekânlarımız bu halkın kendi talebi ve doğallığıyla kalmalıdır” dedi.

Kimliğin savunulması

Dersimlilere çağrıda bulunan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Dağlar, taşlar, uçan kuşlar, toprakta baharı bekleyen tohum süzülerek akan billur gibi akan Munzur suyu, yerdeki kar tanesi ve sizler şahit olun ki bütün dünya insanlığına. Sevgili dünya insanlığı, Munzur Baba ve ardılları eşitlik, özgürlük, adalet, varlık, birlik herkes kendi mekanında, eşit ve adil yaşasın diye uğraştılar, hizmet ettiler, yolumuzu aydınlatıp gittiler. Becerisi ve kültürüne sahip olan cinsiyeti ne olursa olsun, etnik kimlik ayırmıyoruz. Burası hakkın ve hakikatin mekanıdır. Cinsiyetinden ve kimliğinden sıyrılıp buraya gelmeyen münafıktır. Şuanda burada bir münafıklık yapılıyor. Bu münafıklığı hak ve halk kayıt ediyor. Bu topraklara, canlılara, insanlığa eşitlik, özgürlük, adalet, gelecek, kardeşçe yaşayacağız. Diller, inançlar, kadın, çocuk özgür olacak” diye konuştu.

Açıklamanın ardından ziyaretgahta mum yakılarak, dualar edildi.

Bingöl

HDP Bingöl İl Örgütü de, “Herkes için adalet” kampanyası çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Merkez ve Karlıova ilçesinde yapılan ziyaretlere HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve parti yöneticileri katıldı. Esnaflar için gelir paylaşımında adaletin ilk sloganları olduğunu söyleyen Aydemir, ziyaret ettikleri esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, bütün esnafa adaletli yaklaşılmasının gerektiğini söyledi. Aydemir, adaletin gerçekleştirilmesi için birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurguladı.

DERSİM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz