Gazetecilerden Boğaziçili öğrenciler için imza kampanyası

0
231

Boğaziçi Üniversitesi ile dayanışmak amacıyla gazeteciler, “Boğaziçililer yalnız değildir” başlıklı bir metin yayımlayarak, “Başımızı eğmiyoruz, gazeteciliğin suç olmadığını biliyoruz!” dedi.

 Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasıyla başlayan protestolarda yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, onun üzerinde öğrencide tutuklandı.

Birçok kesimden öğrencilere destek açıklamaları gelirken, son olarak gazeteciler, “Boğaziçililer yalnız değildir” başlıklı bir metin yayımlandı.

Metin, internet üzerinden de gazetecilerin imzasına açıldı. İmza metni, 14 Şubat Pazar günü saat 23.59’da imzaya kapatılacak.

“BAŞIMIZI EĞMİYORUZ, GAZETECİLİĞİN SUÇ OLMADIĞINI BİLİYORUZ!”

Gazetecilerin yayımladığı imza metni şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde bir ayı aşkın süredir, antidemokratik yöntemlerle yapıldığını düşündükleri rektör atamasını protesto eden öğrencilerle basın mensupları arasında kurulan barikata itirazımız var. Boğaziçililerin “Aşağı Bakmayacağız” diyerek sürdürdükleri bu eylemin, anayasal bir hak olduğunu hatırlatıyoruz. LGBTİ+ öğrencilere karşı kimlikleri ve yaşam hakkını hedef alan nefret söylemini, ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı bunların sonucunda LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılmasını kabul etmiyoruz. Yaşananları objektif bir şekilde aktarmakla yükümlü olan ve bir kamu görevi icra eden biz gazeteciler, demokratik haklarını kullanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve onlara destek veren akademisyenlerin kriminalize edilmesi çabasını reddediyoruz.

Sansür, baskı ve tehditlerle halkın haber alma hakkının önüne çıkartılan her türlü engellemelere itiraz ettiğimiz gibi, görevini yapmaya çalışan meslektaşlarımızı hedef alan polis şiddetine de karşıyız. Gazeteciler taraf değil tanıktır, işini yapan meslektaşlarımıza yönelik engelleme, yaralamaya varan ağır şiddet ve gözaltıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha tekrarlıyoruz.

Çağın tanıklığını biz yapacağız, hakemliğini ise tarih. Güçle, hakikati bükmeye çalışanların karşısında her zaman hakikatin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Başımızı eğmiyoruz, gazeteciliğin suç olmadığını biliyoruz!”

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz