Erdoğan’dan kadınlara ve gençlere ‘bilindik’ sözler

0
261
                        <b>İki farklı gündem üzerinden konuşan Erdoğan, cinsiyetçi söylemlerini tekrarlayarak, ‘çok çocuk yapın’ vurgusunu yineledi. Boğaziçi protestolarına ilişkin ise </b>‘<b>Üniversitelerimiz üzerinde oynanan oyunları yakından takip ediyoruz’ dedi</b>

Partisinin il kadın kolları kongrelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinsiyetçi konuşmalarına bir yenisi ekledi. “Çok çocuk” yapmanın gerekliliğini yineleyen Erdoğan, kadını “aile” ile birlikte tarif etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya, Urfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6. Olağan kongrelerine video konferans yöntemiyle katıldı.

Erdoğan, erkeğin ailenin direği kadının da temeli olduğunu öne sürdüğü cinsiyetçi konuşmasında, “Batı’da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, internetiyle ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle, sivil toplumla meşgul olurken, aile için görevlerini yürütebileceklerine inanıyoruz” sözlerini sarf etti.

Mesajın içi boşaltılıyormuş!

Partisinin kadın kollarının 6’ncı olağan kongresini 8 Mart’ta gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, konuşmasında “çok çocuk” vurgusunu yineledi. Erdoğan, “Biliyorsunuz şahitliğini yaptığım her nikahta en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk yapma tavsiyesinde bulunuyorum. Bazıları bunu cehaletlerinden kaynaklanan bir istihzayla karşılarken bazıları da bilinçli bir şekilde mesajımızın içini boşaltmaya çalışıyor” diye konuştu.

Kadınlara seçim çağrısı

2023’teki seçimleri sadece biz değil karşımızdakiler de sabırsızlıkla bekliyor. Son 18 yılda ülkemizin elde ettiği kazanımları korumamızın yolu milletimizin desteğini almaktan geçiyor.

AK Parti’yi bugüne kadar girdiği seçimlerde birinci parti yapıp iktidara taşıdıysak inşallah 2023’te çok daha büyük bir zafere beraberce imza atacağız. Önümüzdeki seçimlerde sandıkları evvela sizlere emanet edeceğiz.

Boğaziçi kayyum protestolarına ‘oyun’ dedi

Yeni Adana Stadyumu’nun açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına tepki olarak başlayan eylemler hakkında konuştu. Erdoğan, “Üniversitelerimiz üzerinde oynanan oyunları yakından takip ediyoruz. Marjinal örgütlerin, kadrolu militanlarının başını çektiği bu eylemlerin amacı ne demokrasidir ne hukuktur ne de özgürlüktür. Gençlerimizin arasına nefret ve nifak tohumu ekilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz