Ekvator’da cezaevlerinde çatışma: En az 75 ölü

0
254

Yetkililere göre cezaevlerindeki şiddet olayları çeteler arası rekabetten kaynaklandı. Özellikle narko-trafik çetelerinin çatıştığı belirtiliyor.

Cezaevi servisi SNAI, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada ülkenin ikinci büyük kenti Guayaquil’de 34 tutuklu, güneydeki Cuenca cezaevinde 33 tutuklu ve güneydeki Latacunga’da 8 tutuklunun öldüğünü bildirdi.

Güvenlik güçleri arasında ölü olup olmadığı konusunda bilgi verilmezken, sayı belirtilmeden yaralanan polislerin olduğu ifade edildi.

Savcılık, yaşanan olayları “kriminal çeteler arasındaki çatışmalara” bağladı. Cumhurbaşkanı Lenin Moreno, “kriminal örgütlerin eş zamanlı” saldırısı olduğu tepkisinde bulundu.

Salı gecesi polis ve gardiyanların, durumu kontrol altına aldıklarını belirtirken, ordunun da cezaevlerinin çevresine konuşlandığı açıklandı. Hükümet ayrıca bir kriz masası kurdu.

Cezaevi idaresine göre, cezaevlerindeki şiddet olayları, uyuşturucu trafiği ile finanse edilen ve buradan operasyonlarını yöneten çeteler arasındaki iktidar savaşından kaynaklanıyor.

Ekvator cezaevi sisteminde 60’a yakın cezaevi bulunuyor. 29 bin kişi kapasiteli bu cezaevlerinde 38 bin tutuklu bulunuyor ve sadece 1500 gardiyan var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz