Eğitim Sen’den MEB’e: 20 bin öğretmen ataması ihtiyacı karşılamaz

0
258

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 20 bin öğretmen atamasının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), eğitim emekçilerinin aşılanmaya başlamadan ve maske, mesafe ve yüzey/solunum hijyeni sağlamadan okulların 1 Mart’ta açılmasına ve telafi programı uygulanmadan sınav yapılmasına dair basın toplantısı yaptı. Eğitim Sen Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

SINAVLAR İPTAL EDİLMELİ 

MEB’in eğitim emekçilerinin aşılanmasını başlamadan ve maske, mesafe ve yüzey, solunum hijyeni sağlamadan okulların açılmasına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda telafi programları olmadan sınavların yapılacak olmasının eşitsizliği artıracağını söyledi. “Hiçbir telafi programı yapılmadan bu sınavların yapılması, eğitimsel olarak doğru olmadığı gibi etik-politik olarak da yerinde bir karar değildir” diyen Kurul, 1 Kasım 2020’ye kadarki konuları kapsayacak sınavların iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

SORUMLULUK MEB VE İKTİDARIN 

Yüz yüze eğitime geçebilmek için başta aşı olmak üzere alınabilecek tüm tedbirlerin hızla uygulanabileceğini savunan Kurul, bu tedbirleri hayata geçirmemenin kayıp bir kuşak yaratacağı uyarısında bulundu. Sorumluluğunun iktidar ve MEB’de olduğunu kaydeden Kurul, “Eğitim Sen olarak süreci yakından takip edeceğimizin, öğrencilerimizin ve tüm eğitim birleşenlerinin sağlıklı eğitim hakkını savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

“BAKANIN BELİRTTİĞİ RAKAMIN ON KATI İHTİYAÇ VAR”

MEB Ziya Selçuk’un 20 bin öğretmen atanacağına dair açıklamasına da değinen Kurul, 2019 yılı Sayıştay raporuna göre 100 bin öğretmen açığı varken pandemiyle birlikte artan ihtiyaca rağmen 20 bin öğretmenin atanmasının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu belirtti. Kurul, bakanın belirttiği rakamın yaklaşık on katı kadar öğretmene ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz