Diyarbakır Büyükşehir’den piknik masası için Bolu’ya ihale

0
254

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan çalışmaları ve piknik masası alımı için Bolu ve Kocaeli merkezli şirketlere ihale verdi. Bu hizmetlerin maliyeti ise 628 bin lira tutarında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) kayyumu Münir Karaloğlu’nun, toplam maliyeti 628 bin TL olan hizmet alımı işlerini, 21/F olarak bilinen 4734 sayılı kanunun 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine göre pazarlık usulüyle Bolu ve Kocaeli merkezli şirketlere verdiği ortaya çıktı. Kentte aynı işi yapan onlarca şirket olmasına rağmen ihalelerin şehir dışında faaliyet gösteren şirketlere verilmesi dikkat çekti.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilerine göre, yaklaşık maliyeti 310 bin TL olan, “Yeşil alan, refüj, park ve bahçeler ile ağaçlandırma sahalarına dikilmek üzere 4 kalem çınar ağacı ve tijli zakkum mal alımı” işi, 21/F yöntemiyle Kocaeli merkezli, Hilal Peyzaj-Hilal Çevre Düzenleme Temizlik Nakliyat Taahhüt Limited Şirketi’ne verdi.

Piknik masası için kent dışına ihale

Pazarlık usulüyle açılan bir diğer ihale ise yaklaşık maliyeti 318 bin TL olan, “2 kalem ahşap çatılı piknik masası ve ahşap kavisli kamelya alım” işinin ihalesi de Bolu merkezli Modelsan Dekorasyon Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildi.

İthal bürokratlar

Kayyum Münir Karaloğlu’nun göreve başlamasıyla belediyenin bütün ihaleleri kent dışında faaliyet yürüten firmalara veriliyor. Karaloğlu, DBB’ye atanmadan önce bulundukları görevlerde 5 ile 7 bin 500 TL ücret alan ithal bürokratları, belediyede farklı birimlerde görevlendirerek, aldıkları aylık ücretleri de 12 bin TL ile 26 bin 500 TL’ye arasında yükseltmişti.

Kaynak: MA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz