Danimarka ve Almanya’da saldırı şüphesi: 13 gözaltı

0
244

Danimarka Polis İstihbaratı (PET) ile Alman yetkililerin yaptıkları açıklamalara göre, internet üzerinden kimyasal madde sipariş eden kişilere operasyon düzenlendi.

PET açıklamasına göre, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın banliyölerinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Açıklamaya göre, bu kişilerden 7’si ‘terörist saldırı planlamak ve terörist eylem girişimine katılmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

Geçtiğimiz cumartesi ve pazartesi günleri yapılan operasyonlarda gözaltına alınan bu 7 kişinin internet üzerinden patlayıcı madde ve bileşimleri ile silah temin etmeye çalıştıkları için şüphe çektikleri belirtiliyor. Diğer 6 kişinin ise bu girişimlerle bağlantılı oldukları için dün Holbaek’te hâkim önüne çıktıkları biliniyor.

Alman yetkililerin açıklamalarına göre ise, ikisi Danimarka’da biri ise Almanya’nın Hessen eyaletinde olmak üzere yakalanan 3 kardeş dikkat çekiyor. Sachsen-Anhalt Savcılığı, bu kişilerin Suriyeli oldukları ve ‘devletin güvenliğini tehlikeye atan ağır şiddet eylemi’ düzenlemeyi planladıkları için şüpheli oldukları bilgisini paylaştı.

Aynı açıklamaya göre, eyalete bağlı Dessau şehrindeki bir baskında 10 kilo kara barut, Danimarka’da ise kimyasal bileşimlere el konuldu.

Der Spiegel’e göre, Danimarka’daki baskınlar sırasında bir DAİŞ bayrağı da yakalananlardan birinin evinde bulundu.

Yakalanan kişilerin nerede saldırı planladıklarına dair herhangi bir bilgi verilmezken, bir açıklama yapan Danimarka Adalet Bakanı Nick Haekkerup’a göre ülkesine yönelik ‘ciddi bir terörist tehdit’ söz konusu.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz