Çocuğa tecavüz edip katleden Taş’ın duruşması görüldü

0
306

Küçükçekmece’de Ebru Erdem’i önce istismar eden ardından da katleden Serdar Taş’ın yargılandığı dava görüldü. Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi

İstanbul Küçükçekmece’de 20 Mart 2019’da Ebru Erdem’e uyuşturucu madde vererek cinsel istismarda bulunan ve ardından katleden Serdar Taş’ın 4 ayrı suçtan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Bakırköy 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Fail Serdar Taş tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Jin News’in haberine göre, duruşmada ilk olarak tanıklar dinlendi. Çelişkili ifadeler veren tanıklara karşı Ebru’nun avukatları, olay günü sanığın görüştüğü tanıkların da dinlenmesini talep ederken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına da Fatma Kurt duruşmaya katılma talebinde bulundu.

Ardından söz alan savcı Fatma Kurt’un katılma talebinin reddedilmesini isteyerek sanığın tutukluluğuna devam kararı verilmesini talep etti.

Sanık avukatı ise Ebru’nun intihar ettiğini savunarak müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti.

Tutukluluğa devam kararı

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, bir sonraki celsede mahkeme salonunda hazır edilmesine, avukatların talebi üzerine istenen tanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun katılma talebinin hükümle birlikte ele alınmasına karar verdi. Duruşma 29 Nisan’a ertelendi.

Ne olmuştu?

İstanbul Küçükçekmece’de 20 Mart 2019’da 17 yaşındaki Ebru Erdem’in 14 katlı bir rezidansın 9’uncu katından düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Ebru’nun yaşamını yitirmesinin ardından yapılan otopsi raporunda, “Ebru’nun kanında çoklu uyarıcı madde, cinsel organında ise aktif kanaması olmayan yırtık tespit edildiği” bilgisine yer verildi. Olay yerinden kaçan ve Ebru’nun erkek arkadaşı olduğu belirtilen Serdar Taş daha sonra tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Serdar Taş hakkında “çocuğa yönelik kasten öldürme” ve “suç sonucu ölümün olması sebebiyle çocuğun cinsel istismarı” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca sanık Serdar Taş hakkında “evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haber vermeksizin yanında tutmak” ve “uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama” suçlarından 23 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede diğer sanık Kemal Sönmez’in ise “evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haber vermeksizin yanında tutmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İSTANBUL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz