Bülent Buluç: Kürtçe çok büyük bir tehlike altında-VİDEO

0
301

Dersimli Bülent Buluç, 21 Şubat Dünya Anadil Günü’ne ilişkin konuştu. İnsanın kendi diliyle var olduğunu belirten Buluç, “Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye’de yaşayan diğer halkların da kendi dilinde eğitim almasını istiyoruz” dedi.

Dersimli yurttaş Bülent Buluç, 21 Şubat Dünya Anadil Günü’ne ilişkin konuştu. Buluç, Kürt halkının üzerindeki yasaklara vurgu yaparak “Kürtçe konuşmak bugün yasak değil fakat bu dil üzerine eğitim de verilmiyor. Biz de Türkler ve İngilizler gibi dilimizi özgürce konuşmak istiyoruz” dedi.

“DİLİMİZİ KONUŞMAK İSTİYORUZ”

“İnsan kendi diliyle var olur” diyen Bülent Buluç, Kürtçe verdiği mesajda “Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye’de yaşayan diğer halkların da kendi dilinde eğitim almasını istiyoruz. Kürtçe çok büyük bir tehlikede. Konuşma konusunda önem gösterilmez ise unutulacak. Kürtçe çok zengin bir dil. Tüm baskı ve yasaklara rağmen hala konuşuluyor. Kurtuluş savaşında Türklerle beraber savaştık ama İngilizce serbest Kürtçe yasak. Doğrusu çok zor bir durum. Kürtçenin de Türkçe gibi ders olmasını istiyoruz. Dil bizim için önemlidir, kutsaldır. Anadil hakkımızın verilmesini, dilimizi konuşmak istiyoruz” diye konuştu.

“DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Gençlere kendi dillerine sahip çıkma çağrısında bulunan Bülent Buluç, “Gençler, Kürtçe konuşmuyor artık. Kürtçe konuşmadığımız sürece gelişemeyiz. Bu durum bizim için büyük bir önem arz ediyor. Bu dil için çok büyük bedeller ödedik. Bu yüzden dilimize sahip çıkalım. Türkiye’de yaşayan halklar; Gürcüler, Ermeniler, herkes diline sahip çıksın. Her dil bizim için bir zenginliktir. Her dile sahip çıkmak gerekir” dedi.

Cihan BERK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz