Bilinen en eski kaya resmi bir domuzu temsil ediyor

0
239

Science Advances dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, domuz gerçek boyutları ile resmedilmiş. 54 santimetre boyunda, 1,36 metre genişliğindeki domuz resmi, Sulawesi adasında keşfedildi.

Domuz resminin üzerinde, arka tarafında iki el resmi de dikkat çekiyor. Bilimsel araştırmanın yazarlarından Adam Brumm, “Domuz, diğer iki yaban domuzu arasında bir kavga veya sosyal bir etkileşim gözlemliyor gibi” dedi.

Araştırmanın diğer bir yazarı olan Maxime Aubert, AFP’ye yaptığı açıklamada bu keşfin 2017 yılında Leang Tedongnge mağarasında yapıldığını belirtti.

İnsangiller, Sulawesi adasında onbinlerce yıl boyunca yaban domuzlarını avladı. Domuzlar sıklıkla bölgedeki tarih öncesi sanatta temsilini buluyor.  Aubert, kullandıkların teknikle son resmin 45 bin 500 yıl öncesine dayandığını ortaya çıkardıklarını belirtti. Bu keşif aynı zamanda bölgede insan varlığının da en eski kanıtını oluşturuyor.

Avustralya’ya ilk insan topluluklarının bundan 65 bin yıl önce ulaştığı sanılıyor. Bu insanların Avustralya’ya ulaşmak için muhtemelen Endonezya’dan geçtikleri tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz