Alevi kadın dergisi Pelgüzar’ın 5. sayısı çıktı: Pelgüzar’a nefes olalım

0
253

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Baden-Württemberg bölge temsilciliği Kadınlar Birliği’nin yayın organı olan Pelgüzar dergisinin 5. sayısı okuyucu ile buluştu.

AABF Baden- Würtemberg Kadınlar Birliği tarafından yayınlanan Pelgüzar dergisinin yeni sayısı pandemi koşullarına rağmen büyük bir özveri ile hazırlandı.

İlk sayısı Eylül 2017’de yayınlanan ve “Gönül Yaprağı” anlamı taşıyan Pelgüzar dergisi Alevi kadınlarının inançsal-toplumsal arayış ve reflekslerini içeriğine taşıyarak ayrıca dünya kadın mücadelesinin de direnişçi kişiliğini okuyucuya taşıyor.

Alevi kadınların var olma arayışında ilk dergi olma özelliğini de taşıyan Pelgüzar dergisi hiçbir finansal destek olmadan tamamen Alevi kadınların lokmaları ile çıkıyor.

Pelgüzar dergisi ayrıca kadınların yazım dünyasına katılarak, makale şiir, kitap yazmasına alan açarak bunların inançsal ve kültürel toplumsal değerlere dönüşmesi için çağrıda bulunuyor.

“PELGÜZAR’A OMUZ VE NEFES VERMENİZİ BEKLİYORUZ”

AABF Baden- Würtemberg Alevi Kadınlar Birliği’nin sosyal medya hesabından yayınlanan mesajda şunlara yer verildi:

“Alevi Kadınların ilk ve devamla çıkmayı zor şartlarda olsa da başaran tek dergisi Pelgüzar çıktı..! Sesimize ses olan destek olan yaşatan mücadeleyi yükselten tüm güzel yüreklerin desteği ile varız var olacağız..! Tüm başkan ve yöneticilerimize Alevi inancına örgütlenmesine emek sunan emekçi canlarımızın değerli desteklerini bekliyoruz..! Alevi kadınların gücüne varlığımıza, örgütlenmemize güç katan zor şartlarda hiçbir aidat vb. finansal destek almadan emekle ürettiğimiz Pelgüzar Dergisini alarak ,destek olarak dağıtımına ,okunmasına katkılarda bulunarak, mücadelemize omuz ve nefes vermenizi bekliyoruz..!! Birlikte gücüz…!!! Birlikte güçlüyüz ..!!

Kadınların yazım dünyasında katılarak, makale şiir, kitap yazması , bunların toplumsal değerlere dönüşmesi, inançsal ,Kültürler sanatsal faaliyetleri, Politik gelişim, analizleri geliştirme için yazım platformu olarak ta, Pelgüzar dergisi imkan olanak sunmaktadır. Kadınların geri itildiği, baskı altında tutulduğu hiçbir toplumsal yapı gelişemez. Kadınlar fiziksel ve manevi şiddete karşı ,birlikte ,farkında, mücadele olmasına, Örgütler içinde etkin bilinçli yönetici vasıflar edinmesi için AABF Baden- Würtemberg Kadınlar Birliği olarak ta hedefimizdir. Pelgüzar’ ı sahiplenmek emeğe saygı mücadeleye katkıdır.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz