Akşener: Neden böyle bir sonuçla karşılaştık?

0
274
                        <b>İYİ Parti lideri Akşener de iktidarın Garê’de başarısız olduğunu belirterek, ‘Neden böyle bir sonuçla karşılaştığımızı, bu işte siyasetin parmağı var mı, yok mu bilmek isteriz’ dedi</b>

Garê operasyonunun siyasete yankıları devam ediyor. Dün Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaret ettiği muhalefet partisi liderlerinden de 16 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan operasyona tepkiler geliyor. Önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün de İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, başarısızlık nedeniyle iktidara yüklendi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Akşener, “Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip, felaketlerin açıklamasını, valilere, bakanlara havale etmek, devletin değil, algının yönetimidir” dedi.

‘Ne olduğunu bilmek isteriz’

“Evlatlarımıza ne olduğunu bilmek isteriz” sözlerini kullanan Akşener, “Bugüne kadar, bu tür operasyonları başarıyla yürüten, bu konuda dünyaya örnek olan kahraman askerlerimizin, neden böyle bir sonuçla karşılaştığını öğrenmek isteriz. Bu işte, siyasetin parmağı var mı, yok mu bilmek isteriz. Bu aziz milletimizin en doğal hakkı, bizim de milletimize karşı görevimizdir” dedi.

Kılıçdaroğlu da sert çıkmıştı

Dün partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu da iktidara benzer suçlamalarda bulunmuştu. “O insanlar, kurtarılıp ülkesine getirilebilirdi. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyen Kılıçdaroğlu açıklamayı niye Malatya Valiliği’nin yaptığını sordu. Benzer bir olay İdlib’de de yaşandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Orda da 33 askerimiz şehit edilmişti, açıklamayı korkudan hiç kimse yapmıyor, Hatay Valisi yapıyor. Çünkü kabahatlerini ve kusurlarını biliyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında “Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz. İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?” ifadesini kullanmıştı.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz