‘AKP’li Ünal’ın açıklaması, çiftçilere hakarettir’

0
273

AKP’li Mahir Ünal’ın ‘Bizi mahvettiniz’ diyen çiftçinin 24 taksitle alınmış 3 bin 500 TL’lik telefonu olduğunu anlattığı konuşmasına bir tepkide Çiftçi Sen’den geldi. Çiftçi Sen, ‘Ünal’ın sözleri, çiftçilere hakarettir’ dedi

Bir televizyon programına konu olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, 2018 yılındaki seçimler öncesinde Maraş gezisindeyken, genç bir çiftçinin “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” demesine karşın, cebindeki telefonun pahalı olduğu yönündeki açıklamaları, gün boyunca sosyal medyada tepki topladı.

Çiftçiler Sendikası (Çiftçi Sen) Genel Örgütlenme Uzmanı Adnan Çobanoğlu, konuya dair ajansımıza kısa bir açıklama yaptı. Çobanoğlu “Ünal’ın sözleri, çiftçilere hakarettir. Gidip köylüleri ziyaret etsin, insanlar gıdaya erişemeyecek duruma geldi” diyerek tepki gösterdi.

Borçlar arttı

Türkiye’de tarım problemlerinin geçmişten beri yok sayıldığını söyleyen Çobanoğlu, özellikle küçük çiftçilerin sorunlarının görmezden gelindiğini belirtti. Küçük çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının arttığını, borçlarını konuşmak için defalarca Ankara’ya gittiklerini ama çözüm bulamadıklarını söyleyen Çobanoğlu, “18 yıllık AKP iktidarı, küçük çiftçileri yok eden politikalar üretti. Ünal’ın sözleri, çiftçilere hakarettir. Gidip köylüleri ziyaret etsin, insanlar gıdaya erişemeyecek duruma geldi” dedi.

AKP iktidarının, şirketlere bağımlı bir tarım sistemi oluşturmak istediğini vurgulayan Çobanoğlu,”Biz yok olmak istemiyoruz, geçinmek, üretmek istiyoruz. Üretimin ve pazarın önünü açılması gerekiyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz