Afganistan-İran sınırında 100 ila 200 tanker yandı

0
249

Herat Valilik sözcüsü Ceylani Ferhat, “En az 100 ile 200 arasında kamyonun imha olduğunu öğrendik. Zararın boyutlarını belirlemek için daha fazla zamana ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Sözcü, yangın ardından 20 dolayında kişinin hastaneye yaralı olarak kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Yangın Cumartesi günü öğle vakti Islam Kala sınır kapısında çıktı.  Maliye Bakanlığı, yangının bir kamyonda başladığını ve hızlıca yayıldığını belirtti.

Bakanlık, yangının aralarında yakıt, tankerler ve gümrük bürolarının alt yapıları olmak üzere ağır mali kayba yol açtığını kaydetti.

Kabil’den bir heyet, olayın nedenlerini araştırmak için bölgeye gönderildi.

Cumartesi günü Herat Ticaret Odası Başkanı Yunus Gazi Zada yaptığı açıklamada zararın “milyonlarca dolar” olduğu tahmininde bulunmuştu.

Herat kentine 120 kilometre mesafede bulunan İslam Kala, Afganistan’ın en önemli sınır kapılarından biri olarak önem kazanıyor.

Afganistan’dan, Amerikan yaptırımlarına rağmen İran gazını ithal etmek için Washington’dan muafiyet almıştı.

Afgan makamları, Cumartesi yaptığı açıklamada yangını söndürecek kaynaklara sahip olmadıkları için İran’dan destek istediklerini bildirdi.

Bu yangın Afgan hükümeti ile Talibanlar arasında Eylül ayında Doha’da başlayan barış müzakerelerinin sürdüğü bir dönemde meydana geldi. Müzakerelere rağmen, bombaların patlamadığı gün yok gibi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz