ABD İklim Anlaşması’na resmen geri döndü

0
250

Küresel ısınma ile mücadele için hayati önemde olan 2015 Birleşmiş Milletler (BM) İklim Anlaşması, ısınmanın 19’uncu yüzyıla oranla en fazla 1,5 derece ile sınırlandırılmasını amaçlıyor.

Anlaşmayı dönemin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama da imzalamış, ancak 2017’de göreve gelen Donald Trump geri çekilme kararı almıştı.

Kasım ayında Trump’a karşı seçimleri kazanan Joe Biden ise, seçimler öncesinde anlaşmaya geri dönüleceğini vaat etmişti. Biden, dün bu kararı resmen duyurdu.

2035’TE ENERJİDE, 2050’DE TÜM EKONOMİDE 

Münih’te süren Güvenlik Konferansı’na bağlanan Biden, “İklimsel değişikliklere cevap olabilmek için artık bunu daha fazla erteleyemeyiz veya sadece minimumla yetinemeyiz” diye konuştu.

Küresel ısınmanın neden olacağı iklimsel değişikliklerin tüm dünya için bir varlık meselesi olduğunu vurgulayan Biden, “Ve hepimiz tüm sonuçlarını çekeceğiz” diye ekledi.

Biden’in iklim politikalarından sorumlu özel temsilcisi ise eski Dışişleri Bakanı John Kerry olarak belirlenmişti. Yeni yönetimin hedefinde Amerikan enerji sektörünün 2035’e kadar ‘karbon nötr’ olması var. Genel ekonomi için ise bu hedefin 2050’ye kadar tutturulması amaçlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz