8 Mart’ta 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne çağrı

0
266

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü ekibi, sosyal medya üzerinden 8 Mart’ta Taksim’de olacaklarını duyuran bir metin yayımlayarak 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne çağrıda bulundu.

Her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için İstanbul Taksim’de bir araya gelen kadınlar bu yıl da “18 yıldır olduğumuz yerdeyiz” diyerek 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne hazırlanıyor.

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü ekibi, sosyal medya üzerinden 8 Mart’ta Taksim’de olacaklarını duyuran bir metin yayımlayarak 19. Feminist Gece Yürüyüşü’ne çağrıda bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“19. 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde 18 yıldır olduğumuz yerdeyiz. Geçen sene Taksim’de onbinler olarak bir araya gelip Karaköy’e yürüdüğümüz, sokak sokak meydan meydan sesimizi yükselttiğimiz, birbirimize temas ederek birbirimizden güç aldığımız günden bu yana hem çok şey değişti hem pek bir şey değişmedi. Patriyarkanın, baskının, bıkkınlığın, krizlerin binbir biçimi üzerine bir de pandemi eklenirken bizler bu zor günlerde umutsuzluğa kapılmamak için feminist mücadelemizden güç aldık. Birlikte coşkuyla, öfkeyle en çok da dayanışmayla yan yana durduğumuz anları hatırladık, dayanışmamızın gücünü hatırladık.

Bu yıl da feminist gece yürüyüşümüzde bir araya geleceğiz. Birbirimizi korumak için mesafeli duracağız fakat biliyoruz ki kalabalığımız sokaklardan taşacak. 19’uncu yılda aynı yerde, aynı kalabalıkla; patriyarkaya, nefeslerimizi kesmeye, bizi sürekli baskı altına almaya çalışanlara, bize sürekli neyi yapıp neyi yapamayacağımızı salık verenlere, karşı feminist isyanla buluşuyoruz. Geceler, sokaklar da, meydanlar da, hayatımız da bizim!”

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz