Maden Mühendisi Canan Tosun: İşveren Fatih Uygun tecavüz ve ölümle tehdit etti

0
307

Maden mühendisi Canan Tosun, Marmara Adası’nda çalıştığı maden şirketinde işveren Fatih Uygun tarafından darp edildiğini, cinsel şiddet ve ölümle tehdit edildiğini anlattı.

Marmara Adası’nda Terzi Mermer şirketinde çalışan maden mühendisi Canan Tosun, işvereni Fatih Uygun tarafından darp dildiğini belirtti. Fatih Uygun’un kendisini darp ettiğini ve bu esnada cinsel şiddet ve ölümle tehdit ettiğini anlatan Canan Tosun, failin buna rağmen serbest bırakıldığını söyledi.

Tosun, darp raporu almak için gittiği hastanede çektiği videoda maruz bırakıldığı şiddeti anlattı.

“YUMRUKLA SALDIRDI, BIÇAKLA KOVALADI”

Görüntülerde sol kolunun alçıya alındığı ve yüzünde morluklar olduğu görülen Canan Tosun, “Fatih Uygun tarafından, önceki gün tartıştık, tartışmamızın ardından sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı. Ve fabrikada yalnız yakaladıktan sonra bütün kapılar kilitledi. Bütün kapıları kilitledikten sonra ilk önce geldi ve bana yumrukla saldırdı” dedi.

Fail erkeğin ardından kendisini yere yatırdığını ve cinsel şiddet uygulamakla tehdit ettiğini söyleyen Canan Tosun, şiddetin devamını anlattı:

“Ben oradan zorla kaçtım ve onun dayısı camları kırıp içeri girip beni kurtardı. Sonra fabrikanın önünde çamurlara düştüm. Çamurlara düştüm ve arabayı üstüme sürdü beni öldürmek için. Beni bıçakla kovaladı. Fabrikanın içine girdim işletmeye. İşletmede de, bütün işçiler beni onun elinden alamadı.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, “Marmara Adası’nda bir mermer ocağında çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun, işvereni tarafından darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Meslektaşımızla iletişime geçilmiştir. Şiddet uygulayan Fatih Uygun derhal tutuklansın. Üyemiz Canan Tosun tarafından olay hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Maden Mühendisleri Odası olarak meslektaşımızın yanındayız. Hiç bir meslektaşımız yalnız değildir!” açıklaması yaptı.

(HABER MERKEZİ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz