CHP’li Özel: Bu beceriksiz operasyonu kim yaptı?

0
257

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gara operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada “Bu başarısız ve beceriksiz operasyonu kim yaptı arkadaşlar? Bunun siyasi sorumlusu kim?” diye sordu.

CHP’li Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Yine birisinin ‘bakanlar gitsin, bilgi versin’ dediği ve gündem dışı konuşma talebiyle bakanlardan bilgi aldık. Ne milletvekilleri ne kamuoyu yapılan açıklamalardan, bakanların verdiği bilgilerden tatmin olmamıştır” ifadelerini kullandı.

“BU SORULARIN SORULMASI HAKKIMIZ”

Özgür Özel “Süleyman Soylu’nun gerçek olmayanları gerçekmiş gibi anlatmaktaki mahareti ve gözümüzün içine baka, yalanı doğru gibi anlatmasının şaşkınlığı içindeyiz” diyerek iktidar tarafınca, İnsan Hakları Derneği’nin hedef gösterilmesini şu sözlerle eleştirdi:

“Hepimiz biliyoruz ki, gerekli gayret gösterilmemiştir ve Soylu’nun canı çıkasıca dernek dediği İnsan Hakları Derneği, bu konuyla ilgilenmiştir. Böyle derseniz, size sorarlar canı çıkasıca derneğin başkanı Öztürk Türkdoğan’ı 2013’te Akil İnsanlar Heyeti’ne aldınız. Nasıl oluyor da 7 yıl önce makul gördüğünüzü, şimdi düşman gösterebiliyorsunuz? Şimdi elimde bir dosya var. Bu dosyayı Süleyman Soylu’ya bizzat elimle verdim, elimle. Bakın, kaçırılan kamu personeli dosyası. İstanbul milletvekilimiz Melda Onur, İnsan Hakları Derneği ile birlikte mekik diplomasisi yaparak, o dönemde Barış ve Demokrasi Partisi’ne gitmiş, bakana gitmiş, milletvekillerine gitmiş, çaba sarf etmiş.

Bu operasyonu kim yaptı arkadaşlar? Bunun siyasi sorumlusu kim? Bir uçak kaçırılsa ve Esenboğa Havalimanı’na inse, içinde rehineler olsa. Operasyonu Gara’daki tim mi yapacak? Türkiye’nin rehine kurtarma prosedürü, o konuda eğitimli personeli, dünyanın en iyi ilk beşinin içinde olduğu ifade edilen o ekip nerede? Tercümanı olan, yabancı dili olan, psikologları olan, uygun teçhizatı olan; bir psikolojik harekatın nasıl yönetileceğini bilen; belki saatler sürecek uzun müzakerelerle canlı teslim almayı başaracak o ekip neden orada yoktu?”

PİRHA/ANKARA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz