Rusya’da son yılların en büyük protestoları: 2400 gözaltı

0
245

Gösterilerin en büyüğü Moskova ve St. Petersburg kentlerinde gerçekleşti. Organizatörlere göre her birine 20 bin dolayında kişinin katıldığı bildiriliyor. Polis ise Moskova’daki yürüyüşe 4 bin kişinin katıldığını savundu.

Onlarca kentte daha protesto eylemleri oldu. Rusya’nın yakın tarihinde coğrafik olarak bu kadar yaygın eylemler nadiren gerçekleşti.

Moskova’daki protesto eyleminde öğleden sonra polislerle çatışmalar yaşandı. Polis coplarla müdahale ederken, eylemcilerin genellikle kartopu ve başka nesneler attığı görüldü.

Muhalif Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalaya de Moskova’da akşam saatlerinde gözaltına alındıktan sonra, birkaç saat içerisinde serbest bırakıldı.

Kendisini yolsuzluk karşıtı olarak sunan Navalni’nin ekibi, 65 kentte eylem çağrılarında bulunmuştu.

44 yaşındaki Navalni, zehirlendikten sonra tedavi için götürüldüğü Almanya’dan dönüşünde 17 Ocak günü Rusya’da gözaltına alınmıştı. Navalni en az 15 Şubat’a kadar tutuklu kalacak, hakkında bir çok soruşturma var.

Navalni’nin görüntülü bir eylem çağrısı da Salı gününden bu yana 70 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi. Navalni görüntülerde Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kendisine bir milyar euroluk görkemli bir özel konut yaptığı suçlamasında bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz