Orta Afrika’da seçim şiddeti: Onbinlerce kişi göçe maruz kaldı

0
246
                    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü Boris Cheskirhov, düzenlediği basın toplantısında 27 Aralık “genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde gelişen şiddet olayları ve güvenliksiz durum nedeniyle endişelerini” ifade etti.

15 Aralık’tan bu yana ülke genelinde yaklaşık 185.000 kişi, genellikle tedbir amacıyla çalılıklara ve ormana kaçtı. Bir çoğu daha sonra ikamet alanlarına dönerken, BM’ye göre halen yaklaşık 62.000 kişi yerlerinden edilmiş durumda.

Seçim şiddeti nedeniyle ayrıca 30 bini aşkın kişi komşu ülkeler olan Kamerun, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kongo’ya sığındı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki insan hakları ihlallerine ilişkin bilgilerden duyduğu endişeyi dile getirerek, komşu ülkeleri, güvenlik arayan insanlara erişim imkanı sağlamaya devam etmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler, 2013 yılından bu yana iç savaşın yaşandığı bir sırada gerçekleşti. İç savaş özellikle 2018’e kadar çok ölümcül geçerken, isyancı grupların seçimleri engellemek için üç hafta önce harekete geçmesiyle durum yeniden gerildi.

Muhalefet Faustin Archange Touadéra’nın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini reddederken, yoğun hile yapıldığını belirterek seçimlerin iptalini istiyor.

Furthermore, alfentanil enhances the depressant effects of propofol on the systolic blood pressure and heart rate. MDE include one or more CRAB criteria (hypercalcemia, renal failure, anemia, lytic bone lesions) or one or more biomarkers of malignancy. Do not take it with any other drink besides plain water www.apotheke-online24.org. Overall, the types of adverse experiences reported when rosiglitazone was added to a sulfonylurea were similar to those during monotherapy with rosiglitazone.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz