Kayyum belediyenin parası ile jandarmaya duvar örecek

0
255

Iğdır Belediyesi kayyumu kimi taşınmazların farklı kurumlara tahsisinin ardından İl Jandarma Komutanlığı’nın öreceği duvarının masraflarının da belediye bütçesinden karşılamaya karar verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Iğdır Belediyesi’ne kayyıu olarak atanan Vali H. Engin Sarıibrahim, belediyeye ait kütüphane ve spor kompleksini farklı kurumlara tahsis ettikten sonra askeriyenin masraflarını da belediye bütçesinden karşılamaya başladı.

MA’dan Müjdat Can’ın haberine göre kayyum Sarıibrahim, belediye memurlarından oluşan 3 kişi ile yaptığı Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda, İl Jandarma Karakolu’nun “ihata duvarı” örülmesi talebini kabul etti.

‘Köye hizmet götürmek amaçlı’

Oy birliği ile alınan karara göre, jandarmanın öreceği 57 bin 823 metrekare ihata duvarı için belediye bütçesinden ödenek ayrılacak.

Kararda, jandarmanın talep yazısına yer verilerek, “Iğdır İl Jandarma Komutanlığının 25.11.2020 tarih ve 8033801-390.99-6129659/Loj.Ş sayılı yazısında; Ada: 3, Parsel 66 nolu taşınmaz üzerine konuşlu 57.823,65 m2 yüzölçümlü taşınmazın güney cephesine güvenlik tedbirleri kapsamında ivedilikle ihata duvarının yapılması istenmiştir” denildi.

Kararda, devamla şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olup, ihale iş ve işlemleri süre açısından uzun zaman alması ve güvenlik açısından işin önem ve önceliği dikkate alındığında işin kısa zamanda tamamlanması için Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Mevzuatının sağladığı kolaylıklar nedeniyle, 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun 18. Maddesine istinaden taraflarca imza altına alınacak protokol doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığının İhata Duvarı Yapım işine ait ödeneğin Iğdır Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmak suretiyle işin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilmesine oybirliği ile karar verildi.”

2 taşınmaz elden çıkarılmıştı

Kayyum yönetimindeki belediyede, daha önce de benzer kararlara imza atılmıştı. Belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan Asrı Mezarlık yanındaki kütüphane, protokol ile Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne; Söğütlü Mahallesi Mermer Sokak’taki spor kompleksi ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti.

Yine camilerin aylık temizlikleri ile İl Jandarma Komutanlığı’na ait bina ve duvar gibi yapıların bulunduğu alanın yeniden düzenlenmesi için talep edilen inşa çalışmalarına ilişkin belediye kasasından ödenek ayrılmasına karar verilmişti.

HABER MERLEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz