Hamaney’e bağlı Twitter hesabından Trump’a tehdit

0
280

Hamaney’in internet sitesine bağlı “@khamenei_site” Twitter hesabından Perşembe günü gece yarısından önce “İntikam kaçınılmazdır. Süleymani’nin katili ve cinayet emrini verenden intikam alınmalı” mesajı paylaşıldı.

Daha önce Hamaney tarafından da kullanılan bu ifadelere deniz kenarında golf oynayan Donald Trump’ın fotomontajlı bir fotoğrafı eklendi. Fotoğrafta, Trump’ın üzerinde üçgen şeklinde bir uçak gölgesi dikkat çekiyor.

İran’ın bölgede yürüttüğü stratejinin mimarı olarak değerlendirilen general Kasım Süleymani, Devrim Muhafızları’nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Güçleri’nin komutanıydı.

3 Ocak 2020’da Bağdat’ta Trump’ın emriyle düzenlenen dron saldırısında öldürüldü.

Trump’ın ise görev süresi Çarşamba günü doldu ve yerini Joe Biden’a bıraktı. Donald Trump, Florida’daki Mar-a-Lago golf tesisine çekildi.

Hamaney bir çok kez Süleymani’nin intikamının alınacağı tehdidinde bulundu. 1 Ocak’taki törende adli erkin sorumlusu İbrahim Reisi, Süleymani’nin katillerinin “hiçbir yerde güvende” olmayacağını belirtmişti.

Reisi, “Bir katil gibi görünen veya bir cinayet talimatını veren ABD başkanı gibi birinin kurtulabileceğini düşünmeyin. Asla” ifadelerini kullanmıştı. 

Hamaney’in internet sitesinin Twitter hesabında da “İntiham her an gerçekleşebilir” diye belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz