FEDA Kadın Meclisi: Katledilen tüm kadınlar için alanlarda sözümüzü söyleyeceğiz

0
237
                    <strong>  Yazılı bir açıklama yapan FEDA Kadın Meclisi, Paris ve Silopi’de katledilen Kürt kadın siyasetçileri anarak, katledilen tüm kadınlar için alanda olacaklarını ve sözlerini söyleyeceklerini belirtti.</strong>

Demokratik Alevi Federasyonu Kadın Meclisi Paris ve Silopi’de katledilen Kürt kadın siyasetçilere dair yazılı açıklama yaptı.

Kadın katliamlarının durmak bilmeden devam ettiği ve iktidarın kadınları hedef aldığı belirtilen açıklamada, “Ana kadından bize kalan değerleri yaşatan ve gelecek nesillere aktaran kadın olduğu için sistemin hedefindeyiz. Ana dili, kimliği, kültürü ve inancı aktaran kadın olduğu için onu katlederek tarihsel hakikat zincirinin halkasını koparmak istiyorlar. Paylaştıran, dayanıştıran ve ortaklaştıran kadını öldürdüklerinde, toplumu teslim alacaklarını düşündükleri için kadın katliamları dur durak bilmiyor” denildi.

Açıklamada, Alevi kadınların kadın düşmanı zihniyete karşı durması ve mücadele çağrısında bulunularak, suçluların uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmaları talep edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“KATLEDİLEN KADINLAR İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ”                          

Tarih boyunca egemenlerin ve zalimlerin zulmüne karşı nasıl ki mazlumların ve katledilen canların yanında olduysak, bugünde Pariste katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Silopi’de katledilen Sêvê Demir, Fatma Uyar, Pakize Nayır şahsında katledilen tüm kadın canlarımız için alanlarda olacağız, sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.

Katliam biz kadınlar için kader değildir. Kadın katliamlarının nedenlerini sorgulamak ve engellemek her kesimden kadınların sorumluluğu olsa da, en çok biz Alevi kadınlarını ilgilendirmektedir. Devletli sistem ve onun eril egemenlikçi zihniyeti; neden en çok kadınları hedef alıyor ve katlediyor sorusuna, herkesten önce biz Alevi canların cevaplandırması gerekiyor. Çünkü kadimden bu yana nahak zihniyete karşı, mazlum ve haklıdan yana olan Yol’u yürütenleriz biz Alevi kadınları. Ana kadından bize kalan değerleri yaşatan ve gelecek nesillere aktaran kadın olduğu için sistemin hedefindeyiz. Ana dili, kimliği, kültürü ve inancı aktaran kadın olduğu için onu katlederek tarihsel hakikat zincirinin halkasını koparmak istiyorlar. Paylaştıran, dayanıştıran ve ortaklaştıran kadını öldürdüklerinde, toplumu teslim alacaklarını düşündükleri için kadın katliamları dur durak bilmiyor. Ailesini, toplumunu hakta, adalette, özgürlükte, sevgide, barışta ve tarihsel hakikatte buluşturan kadın olduğu için katlediliyor. İyiyi, güzeli ve doğru olanı savunan kadın olduğu için köle pazarlarında satılıyor, şiddete maruz kalıyor. Kadını düşürdüklerinde, toplumu düşüreceklerini varsaydıkları için masumu pak Ceylan Önkol, Gülistan Doku, hak ve adalet arayışçısı Ebru Timtik katledildi.

“SUÇLULAR ULUSLARARASI MAHKEMEDE HESAP VERECEK”

Ekin Van’ın cansız bedeni teşhir edildi, Taybet Ana’ ın cenazesi 7 gün sokakta çürümeye terk edildi. Bu nedenledir ki barbar IŞİD çeteleri   köle pazarlarında Êzidi kadınlarını satıyor, katlediyor.

AKP-MHP-Ergenekon ve mafya çete devletinin katlettiği kadın canlar için özümüzü dara çekiyor, tüm kadın canlarımızı vicdani sorumluluğa davet ediyoruz. Dini sevgi dini olan biz Alevi kadınların, insanlık düşmanı bu zihniyeti tanıması ve karşı durması halinde kazanacak olan kadın, kazanan insanlık olacaktır. Bu anlamda Feda Kadın Meclisi olarak Kürt Kadın Hareketi’nin başlattığı “Diktatörü Yargılamak İçin Yüz Nedenim Var” imza kampanyasını destekliyoruz. Diktatör ve suç ortaklarının uluslararası ceza mahkemelerinde hesap vermelerini istiyoruz.

(HABER MERKEZİ)                                    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz