Elektrikli araçlarda rekor Norveç’in

0
257

Dizel, benzin veya doğalgaz ile çalışan araçların aksine tümüyle elektrikle çalışanlar, küresel ısınmaya neden olan karbondioksit (CO2) gibi sera etkili gazların salınımının engellenmesinde oldukça hayati önemdeler. Bu alanda liderlik geçtiğimiz yıl da Norveç’in elinde idi.

YÜZDE 54’E ULAŞTI

Ulaşım Bilgilendirme Konseyi (OFV) adlı kuruluş tarafından yayınlanan son verilere göre, 2020 yılında ilk kez plaka verilen otomobillerin çoğunluğunu elektrik motorlu olanlar oluşturuyordu. OFV’ye göre bu oran 2020’de yüzde 54,3’ü bulurken, 2019’da yüzde 42,4 idi.

The 13 patients randomized to treatment with FOSCAVIR had a significant delay in progression of CMV retinitis compared to untreated controls. SHIRLEY, NY 11967 • PACKAGE LABEL. Side Effects What are the side effects of Entresto (Sacubitril And Valsartan) apotheekzonderrecept.com. There are also certain beverages to avoid.

ARALIK AYINDAKİ ARTIŞ YÜZDE 67’YE YAKLAŞTI

Ülkede özellikle birçok değişik markanın yeni modellerinin ilgi gördüğü belirtilen açıklamada, yılın son aylarındaki artışa dikkat çekildi. OFV’ye göre, aralık ayında elektrik motorlu araçların satışında yüzde 66,7’lik bir artış gerçekleşti.

HEDEF 2025’TE SIFIR EMİSYONA ULAŞMAK

Rusya’dan sonra Avrupa’nın en büyük petrol üreticisi olan Norveç’te elektrik motorlu araçlara ciddi vergi kolaylığı sunuluyor.

Elektrik üretiminin neredeyse tamamının su kaynaklı olduğu Norveç’te dizel ve benzinli araçlar ise ağır bir biçimde vergilendiriliyor. Norveç, 2025 yılına gelindiğinde yeni araçların tümüyle elektrikli olmasını hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz