Efrîn’de bir günde 150 kişi kaçırıldı

0
238

Türkiye destekli paramiliter gruplar tarafından her gün onlarca sivil kaçırılıyor. Açıklanan bir rapora göre sadece 22 aralıkta Efrîn’de 150 kişi kaçırıldı

Suriye’de Türkiye ve ona bağlı grupların kontrol ettiği bölgelerde insan hakları ihlalleri korkunç düzeyde devam ediyor. Kaçırılan onlarca sivilin akıbeti ise bilinmiyor. ANF’de yer alan habere göre Kuzey ve Doğu Suriye Hak İhlallerini Belgeleme Merkezi, Türkiye kontrolünde olan bölgelerde 1-10 Ocak tarihleri arasındaki hak ihlalleri raporunu açıkladı. Rapora göre Efrîn ve Girê Spî’de 3’ü kadın, 4’ü çocuk toplam 18 kişi kaçırıldı.

Raporun detaylarında şu bilgiler yer aldı:

-1 Ocak’ta Efrîn’in Şêrawa ilçesinde bir kişi, 2 Ocak’ta Reco ilçesinde bir kişi, 3 Ocak’ta Cindirês ilçesinde aynı aileden 4 kişi, Efrîn’in Mahmudiye mahallesinde aynı aileden 4 kişi, 7 Ocak’ta Cindirês’te 41 yaşındaki bir kişi, 8 Ocak’ta Cindirês’te bir kişi kaçırıldı.

-Girê Spî’de 6 Ocak’ta ikisi kadın 6 kişi kaçırıldı.

22 aralıkta 150 kişi kaçırıldı

Son aylarda yüzlerce kişi Türkiye ve ona bağlı paramiliter grupların kontrol ettiği bölgelerde kaçırıldı. Kaçırılan sivillerin bir çoğunun akıbeti bilinmiyor. Bölgede fidye karşılığında kaçırma, tehdit, işkence ve yağma günlük olarak yaşanıyor.

22 Aralık günü Efrîn’in Mabata ilçesinde evlere baskın düzenleyen Türkiye’ye bağlı Cephe Şamiye örgütü, en az 150 sivili kaçırdı.

6 Aralık günü Girê Spî’ye bağlı Silûk ilçesinin Zidî köyünde aynı aşiretten 7 kişi kaçırıldı

15 Aralık’ta Girê Spî’nin El Eli Baciliye köyünde bir baba ve oğlu kaçırıldı.

10 Aralık’ta Efrîn’in Şerawa ilçesine bağlı Biyê köyünde en az 15 sivil kaçırıldı.

HABER MERKEZİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz