Belçika’dan Türk imama sınırdışı

0
251
                    Sözkonusu imam Ekim 2020’de ikamet ve çalışma iznini yenileme talebiyle Yabancılar Ofisine başvuruda bulunmuştu. Bunun üzerine Yabancılar Ofisi bir soruşturma yürüttü.

Bakan Sammy Mahdi, soruşturmada Türk imamın kamu düzenine ya da ulusal güvenliğe zarar verebileceğinin ortaya çıktığını belirtti.

Bakan, “Sonuç olarak bu kişinin ikamet izni uzatılmayacak” dedi. İmama ülke topraklarını terk etmesi yönündeki talimat da iletildi.

Karar Aralık 2020’de alınmış. Ancak imamın halen kendisini savunma hakkı bulunuyordu. Ocak ortasında bu gerçekleşti. Mahdi, kararı etkileyebilecek yeni unsurların ortaya çıkmadığını kaydetti.

Yabancılar Ofisi, sınırdışı kararını ilgili kişinin ikamet ettiği komünün belediyesine gönderdi.

Bakan Mahdi, “Toplumumuzda nefret yaymak için gelenlerin burada yeri yoktur” dedi.

Bakan, “LGBT topluluğunun damgalanmasına ve bu tür mesajların yayılmasına tahammül edemeyiz. Dini bir topluluk içinde yapılan homofobik açıklamaları kabul etmekte zorlanıyorum. Bir imam olarak, özellikle Belçika’da çalışma hakkını zaten elde ettiyseniz, örnek olmalısınız. Değerlerimize saygı duymak istemeyen herkes sonuçlarına katlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Çarşamba günü ayrıca Flaman bölgesi bakanı Bart Sommers Houthalen-Helchteren’deki Yeşil Cami’yi tanımayı ortadan kaldıracak prosedür başlattığını bildirdi. Bu prosedür de bir imamın homofobik açıklamaları nedeniyle başlatıldı. Ancak aynı imam olup olmadığı konusuna henüz netlik getirilmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz