Afganistan’da yine gazeteciler hedef alındı

0
242

Afganistan’da hükümet ve Talibanlar arasında müzakerelerin başladığı 2020 yılında gazeteciler için oldukça kötü bir yıl oldu. Resmi verilere göre sadece son iki ayda 5 gazeteci veya medya çalışanı katledildi.

Dün ülkenin orta batı kesimlerindeki Ghor vilayetinde Voice of Ghor adlı radyonun genel yayın yönetmeni Besmullah Adel Aymaq’ın katledildiği duyuruldu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Aymaq’ın başkent Firoz Koh’a gittiği esnada kurulan tuzakta öldürüldüğü bilgisi verildi.

Afgan Gazetecileri Koruma Komitesi (AJSC) tarafından yapılan açıklamada da olay doğrulandı. Ancak saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğinin henüz bilinmediği belirtildi.

Ülkede yıllarca Talibanların hedefinde olan gazeteciler ve insan hakları savunucularına yönelik son aylarda ise DAİŞ bağlantılı çetelerin saldırılar düzenlediği görülüyor. Aralık ayı başında televizyon sunucusu ve insan hakları savunucusu Malalay Maiwand ve şoförü Celalabat şehrinde uğradıkları saldırıda yaşamlarını yitirmişti. Saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlenmişti.

21 Aralık’ta ise yine Ghor vilayetinde saldırıya uğrayan Rahmetullah Nekzad adlı gazeteci yaşamını yitirmişti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz