ABD’de işsizlik yeniden tırmanışa geçiyor

0
243
                    Covid-19 salgınının en fazla vurduğu ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde işsizlik yeniden yükselişe geçti. Milyonlarca kişinin işsiz kaldığı Nisan ayından sonra düşüşe geçen işsizliğin aralık ayında bir kez daha arttığı duyuruldu.

Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre, aralık ayında ABD’de en az 140 bin kişi daha işsiz kaldı. İşsizlik oranı ise yüzde 6,7 olarak bir önceki ay ile aynı oranda kaldı. İşsiz sayısı ise 10,7 milyon olarak kaydedildi.

Tahminler, ABD ekonomisinin ilkbahar veya yaz aylarından itibaren yeniden yükselişe geçeceği yönünde. Sadece mart ve nisan aylarında 22 milyon kişinin işsizlik sigortasına başvurmak zorunda kaldığı ülkede sonraki aylarda işsiz sayısı gerilemeye başlamıştı. Kasım ayında ise 336 bin yeni istihdam yaratılmıştı.

ABD’de işsizlik oranı Covid-19 salgınının tırmanışa geçmesinden hemen önce şubat ayında yüzde 3,5 ile son 50 yılın en düşük düzeyindeydi. Ancak nisan ayına kadar işsizlik oranı yüzde 14,8 ile rekor kırmıştı.

Aralık ayı itibariyle işsiz sayısı 10,7 milyon iken, tüm kategorilerin toplamında işsizlik sigortasından yararlananların sayısı 19 milyonu buluyordu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz